Cumhuriyet Halk Partisi Düzce Teşkilatı'nın Organize Sanayi bölgesinde Yepypaş'ın aldığı yol ihalesi ile ilgili iddialarını mahkemeye taşıyacağı bildirildi.

Partinin Hukuk servisi şu anda belgelerin toparlanmasına çalışıyor. Delilleri içeren dosyanın oluşturulmasının ardından OSB'lerin bağlı olduğu Ticaret ve Sanayi Bakanlığı'na baş vurarak konunun müfettiş denetiminden geçirilmesi istenecek. Müfettiş raporuna göre de adli makamlara başvurulacak.

Konu ile ilgili olarak görüşünü sorduğumuz CHP il Başkanı Zekeriya Tozan, Organize Sanayi Bölgesi ihalelerinin uzun zamandır gündemlerinde olduğunu, konuyu etraflı olarak araştırdıklarını ve gereken her şeyi yapacaklarını, gerekirse hukuk yollarına başvuracaklarını da dile getirdi. Tozan , kontrol mühendisinin istifası olayının yol altyapısı ile değil, elektrik altyapısı ile ilgili olduğunu, konunun araştırıldığını da söyledi.

Bilindiği gibi Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Zekeriya Tozan, ikinci organize sanayi bölgesinde yol altyapısının yapılması işini üstlenen Yeypaş firmasının, yol ile ilgili hakedişinin yüzde doksanbeşini almasına rağmen, yolun bazı bölümlerini projeden çıkarttığını, bu durumun haksız bir kazanca yol açtığını iddia etmişti.