Kasım ayında 1 lira 50 kuruş olan 250 gram ekmeği fiyatı aynı kalarak 210 grama düşüren Düzce Fırıncılar Odası, şimdi de asgari ücretteki artışa bağlı olarak yükselen primler ve zamlanan un fiyatlarını öne sürerek, yüzde 15-20 arasında ekmeğe zam yapmayı gündemine aldı. Öncü Haber ekibi de bu gelişmeyi sokaktaki vatandaşa sordu.

Zaten gramajını düşürdüler, zam yapmanın anlamı yok”
Öncü Haber mikrofonuna konuşan Yakup Sevgeç, “İki ay önce ekmeğin gramajını düşürerek zam yapmışlardı. Bir daha ekmeğe zam yapmalarının bir anlamı yok ki.” şeklinde konuştu.

“Her şeye zam yapmasınlar, elimizde biraz harçlığımız kalsın”
Ekmek gelmesi muhtemel zammını değerlendiren Mecit İnan şöyle konuştu: “Yakın bir zamanda bu ekmekleri ben 4 TL alıyordum, bugün 4,50 TL aldım. Bir çuval unun fiyatının ne kadar olduğunu bilemiyorum. Ekmeğe zam yapmadan önce garibanları bir düşünsünler ona göre zammı değerlendirsinler. Aldığımız emekli maaşına zam belli, her şeye zam yapmasınlar da elimizde biraz harçlığımız kalsın.”   

“Ekmeğe zam gelmesin yeter artık”
“Ekmeğe zam gelmesin yeter artık” diyerek tepkisini dile getiren Gizem Kurt, “Her şeye zam yapılan bir ülkede, asgari ücrete gelen zam belli. Bu da asgari ücretle çalışanları her zaman geçim sıkıntısına sokuyor. Ekmeğe zam gelmesini istemiyorum.” dedi.

“Aman zam gelmesin zor geçiniyoruz”
Sofralarda en çok tüketilen gıda ürünü ekmeğe sürekli zam gelmesini istemediğini belirten Cengiz Işık, “Zaten zor geçiniyoruz bir de ekmeğe zam yapılırsa nasıl geçiniriz. Aman zam gelmesin zor geçiniyoruz. Fırıncılarda haklı ancak ben zam gelmesi taraftarı değilim.“ diye konuştu.

“Ekmeğin gramajı düşünce 4 ekmek almam gerekiyordu, artık kendimiz yapıyoruz”
Evine bir çuval un alarak kendi ekmek ihtiyacını kendisi karşılayan Hasan Çelik ise “Ben geçen 50 kg un aldım. Evimin ekmek ihtiyacını eşim kuzinede bir tepsi ekmek yaparak gideriyoruz. O da bize 2 gün yetiyor. Şu anda ekmek konusunda rahatım. Biz normal iki ekmek alıyordum, ekmeğin gramajı düşünce 4 ekmek almam gerekiyordu. Eşimin evde pişirdiği bir tepsi ekmek bize iki gün gidiyor.” şeklinde konuştu.

 “Her şeye zam gelmiş, zam gelmeyen hiçbir şey yok ki”
Avrupa’dan Düzce’ye tatil için geldiğini söyleyen Erol Çubukçu ise “Bir tek ekmekten söz ediliyor. İnsanlar mutlu değil ki yüzlerinde bir karamsarlık görünüyor. Her şeye zam gelmiş, zam gelmeyen hiçbir şey yok ki. Caddede yürüyorum, bakıyorum insanlar artık mutsuzlaşmış. Gördüğüm kadarıyla insanların hiçbirinin yüzü gülmüyor. İnsanlar iyice karamsarlaşmış. Ben Avrupa’da yaşıyorum Türkiye’ye her geldiğimde her şey daha çok zamlanmış olarak görüyorum. Türkiye’de geçim sıkıntısı hat safhada olmuş.” dedi.