Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk Silahlı Kuvvetleri içindeki Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensuplarınca 15 Temmuz darbe girişiminde bombalanan Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) geçmiş olsun ziyaretinde bulundu. FETÖ tarafından yapılan bombardımanda TBMM’nin hasar gören bölümlerini gezerek incelemelerde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan daha sonra TBMM tören salonuna geçerek, bakanlar ile Düzce Milletvekili Ayşe Keşir'in de hazır bulunduğu milletvekillerine hitaben bir konuşma yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasına TBMM Başkanı İsmail Kahraman ve TBMM üyelerini selamlayarak başladı.

“Bu milletin evladı olması mümkün değil”

“Bu buluşmamızın bu bir araya gelişimizin tamamıyla demokratik hukuk devletini yıkmaya yönelik bir silahlı teşebbüsün ardından olmasını istemezdim. Ne yazık ki bu böyle bir teşebbüsün ardından oldu” diyerek konuşmasına başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuştu: "Parlamento binamızı gezerken Meclisimizin düştüğü bu hâli görünce gerçekten büyük bir hüsran yaşadım diyebilirim. Bu teşebbüste bulunanların bu milletin evladı olması mümkün değil. Bunlar sadece askerî kılık kıyafet içerisinde buna bürünmüş çok açık net teröristlerdir."

“Siz milleti vurmaya kalktınız”

FETÖ örgütünün Pensilvanya'daki yöneticisinin sürekli meydan okuduğuna işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi: "En büyük hesap sahibinin, hesap edicinin Allah olduğunu bunlar hesap dışı tutmuşlardı. Şimdi işte o hesap tecelli etti. Kendilerine göre koordinatlar istediler, tutmadı. Tamam geldiniz, Meclis'i vurdunuz, burası milletin Meclis'i. Siz milletin temsilcilerini vurmaya kalktınız, milleti vurmaya kalktınız. İşte onun için bu kardeşiniz elindeki telefonlarla, cep telefonlarıyla televizyonlara bağlandığı zaman meydanlara milletimi davet ettiğim andan itibaren milletim eğer Türkiye'nin 81 vilayetinde meydanlara yürüdüyse, meydanları doldurduysa işte bunların bu hesabının dışındaki adımdı ve buraya yapılan o saldırıydı. Bakın her akşam doluyor ve ben milletime şu çağrıda bulunuyorum, ikinci bir talimata kadar sakın bu meydanları boş bırakmayın. Nihai kararı milletimizle birlikte vereceğiz ama biraz sabır."

Haber: Ş. ÇAKIR