Isınma amaçlı kömür kullanımının yaygın olduğu Düzce'de, doğalgaz abonesinin hala çok düşük olması ilin idarecilerini çözüm arayışına sürükledi. İmara açılmayan ve yol olmayan bölgeler dışında Düzce genelinde doğalgaz boruları ulaşmayan yer kalmamasına karşılık kullanımın yüzde 50 seviyelerinde kalması kirliliğin önüne geçilmesine engel oluyor. Kalitesiz kömürlerin yaydığı zehire bağlı olarak özellikle kış aylarında soluk aldırmayacak düzeye çıkan hava kirliliğine karşı çeşitli yaptırımlar gündemde... Bunlardan öncelik doğalgaza geçişi zorunlu kılmak... 

Temiz, sağlıklı ve avantajlı

Kirli havadan şikayet edilmesine rağmen kömür kullanımından neden vazgeçilmediğini bu kez sokaktaki vatandaşa sorduk. Görüşlerini aldığımız vatandaşların tamamı doğalgazın kömürden daha temiz, sağlıklı ve avantajlı olduğunu belirtirken, kömür kullanımının artık bir kenara bırakılmasında hemfikir oldu.

Yeni bina yaptıklarını anlatan iki vatandaş, doğalgazla ısınmak istediklerini ve buna göre tesisat döşendiğini ifade etti.

İmkan olsa geçerim

Kömürle ısındığını anlatan bazı vatandaşlar da doğalgaza geçmek istediğini anlatırken, bir vatandaş işçi maaşıyla maliyetin altından kalmadığı için bağlatamadığını bir diğeri ise evi ahşap olduğu için doğalgaz tesisatı döşetemediğini aktardı.

Doğalgaz istemesine karşılık çeşitli nedenlerle bağlatamayan vatandaşların ortak görüşü ise "İmkan olsa geçerim. Doğalgaz daha temiz." oldu.

Haber;C.ÜSTÜNER