Aşağı Yahyalar Köyü’nde bulunan ve kişi azlığı sebebiyle kapanan Kur’an Kursu’nun tekrar hizmete girmesi için köy sakinleri Düzce İl Müftülüğü önünde toplandı.  İl Müftülüğü’ne bu konu ile ilgili defalarca gittiklerini belirten köy sakinleri, yetkililer tarafından konunun sürekli ertelendiğini ifade etti.

“Biz Kur’an kursumuzun tekrar açılmasını istiyoruz”

10 gündür Kur’an kurslarının kapalı olduğunu belirten köy sakini Hatice Gemicioğlu şunları söyledi: Geçen hafta Kur’an kursumuz kapandı. Müftü yardımcısıyla görüştük bizlere hiç ulaşmadılar hiçbir netice alamadık. 10 gün oldu bugün kalabalık olarak geldik. Biz Kur’an kursumuzun tekrar açılmasını istiyoruz. 30 senelik bir Kur’an kursu burası. Diyanete bağlı olarak görev yapan hocalar vardı ve bir şekilde köyümüzdeki tarikatlar kursumuzu kapattılar. Biz tekrar kursumuzun açılmasını ve kursumuza hoca istiyoruz.

“Biz buraya Allah’ın evine hoca istemeye geldik”

Kur’an kursunun neden kapatıldığı ile ilgili Gemicioğlu şunları söyledi: “2-3 kişi müftülüğe ulaşarak “burada talebe yok hoca hanım boşuna para alıyor” demiş.  Biz buraya ellerinde kursa katılıp belge alan bayan arkadaşlarla geldik. Bunlar hep kurslara katılan arkadaşlar. Biz Diyanet’e kilise için gelmedik. Allah’ın evine hoca istemeye geldik.”