Kar esareti Düzce'de hiç hız kesmedi.Kar yağışının hiç dinmemesi halkta tedirginliğe neden oluyor..Kar yağışının tipiye dönüşmesi hava sıcaklığının ve özellikle İstanbul yönünden gelen araçların Düzce'de yolda mahsur kalmaları D-100 Karayolu üzerinde biriken araç sürücülerini "endişeye" sevketti.. Belediye merkezde sürekli anons yaparak"acil olmadığı sürece evi terk etmemeleri uyarısında bulundu.Yığılca Belediyesi de ihtiyaç sahibi olanların belediyeyi aramaları yönünde anons yaptırıyor..

EĞİTİM SEKTEYE UĞRADI

Kar yağışı eğitime de sekte vurdu. 5 günlük yılbaşı tatilinin ardından gelen kar yağışı nedeniyle Düzce’de 4 günlük eğitim arası verildi. 12 Ocak Pazartesi eğitimin yeniden başlayacağı Düzce’de öğrenciler yoğun bir sınav maratonu içine girecek.

D-100 Karayolu Düzce geçişinde ağır tonajlı araçların Coban kavşağı ile Kaynaşlı Otoban gişeleri arasında uzun kuyruklar oluşturması yol etrafında ikamet eden vatandaşlar arasında paniğe neden oldu.

D-100 Karayolu'nun Düzce merkez geçişinde son yılların en yoğun trafiğinin yaşanması "korku" ve "endişeyi" beraberinde getirdi. Yolda mazotu tükenmiş ağır tonajlı araçların olmasının yanında Düzce merkezde aşırı yüklenme nedeniyle otellerde de yer kalmadığı öğrenildi..


Merkezde yaşanan bu tür çıkmazlara ilaveten çok sayıda köye yolların kapalı olması yüzünden hala ulaşılamıyor.Sabah itibarıyle 279 köyün 220'si kapalı olmasına rağmen akşam saatlerinde bu rakam 147'ye düştü..Özel idare ğün boyu ancak 73 köy yolunu açabildi..Köylerde esaretin sürdüğünü söyleyebiliriz.

 


ELEKTİRKLER YOK!

 

Kar esareti bazı köy ve mahallerde uzun süreli elektrik kesintilerine yol açtı. Şehir merkezinde, ilçelerde ve köylerde birkaç gündür elektrik kesintileri yaşanıyor. Yaşanan bu elektrik vatandaşları yıllar önce unuttuğu bir köşeye kaldırdıkları fitilli gaz lambasından, kuzine sobasına kadar bir çok objeyi yeniden hatırlattı. Kombi ile ısınan birçok vatandaş, kış günü uzun saatler soğukta kaldı.

 

METEOLOJİ UYARDI


Meterolojinin uzun zamandır "etkili kar yağışı geliyor" uyarısına rağmen Karayolları yetkililerinin eli kolu bağlı halde "kar esareti"ni beklemesi de tepkilerin dozajını artırdı.Yolda mahzur kalan tüm araç sürücülerinin en ağır eleştiriyi karayollarına yapması dikkatlerden kaçmadı..


Düzce Meteroloji Müdürü Şükrü Halıcıoğlu'dan alınan bilgilere göre, son yılların en yoğun kar yağışı 2.Ocak 1983'te gerçekleşti. O yıllarda yağan karın 80 cm kalınlığında olduğu açıklandı.

Bugün sabah itibarıyla Düzce merkezde 70 cm. olan kar kalınlığının yarın sabaha kadar yağması halinde ovada kar kalınlığının 90 cm yi geçmesi bekleniyor.Bu oranın kalıcı konutlar ve yüksek kesimdeki köylerde bir hayli fazla olduğu da gelen haberler arasında.. Alınan son raporlar kar kalınlığının rekor seviyeye çıkması anlamı taşıyor..

Haber;E.TAYHAN