Beşiktaş Jimnastik kulübü Başkanı Fikret Orman, olağan olarak gerçekleştirilen Genel Kurul toplantısında Kurugöl’e Turizm Köyü yapacakları müjdesini verirken, tesislerde bütün branşların kamp ve konaklama yapabileceklerini belirtti. Düzce Beşiktaşlılar Derneği Başkanı Hikmet Dağdelen, Fikret Ormanın yaptığı açıklamayı anlatarak, çalışmalara başlamak için Cuma günü Başbakanın atacağı imzayı beklediklerini söyledi.

Turizm köyü olacak

Dağdelen, “Fikret Orman, Beşiktaş Jimnastik Kulübümüzün olağan Genel Kurul Toplantısında yaptığı açıklamada, Düzce’de bir turizm köyü yapılacağını, orada bütün branşların kamp ve konaklama yapacağını söyledi. Buda bizim için sevindirici bir nokta oldu. Bizim 2 senedir mücadele ettiğimiz Düzce’de Beşiktaş’ın tesisi için artık son aşamaya gelindi. Fikret Orman bize bu tesisin garantisini vermişti ama Düzceliler pek inanmamıştı ama bu olay gerçek oldu. Beşiktaş’ın Düzce’ye yatırım yapması demek, buraya daha fazla yatırımcının gelmesi anlamına gelir. Kurugöl tesislerine yapılacak olan oteller ve Bungalov evleri aynı zamanda bir köy merkezi, turizm köyü olacak orası. Burada ki çalışmalar 1 ay sonra başlayacak ama Yörükler yaylasına yapılacak olan futbol sahamız, kapalı spor salonu bunların çalışması 4-5 ay alacak, ufak bir problem var ama B planımız hazır. Rehabilitasyon merkezi Batı Karadeniz bölgesinde yok araştırmalarıma göre, 2 tane rehabilitasyon merkezi kurulacak. En güzel haber de Düzce Merkez de Beşiktaş Koleji kurulacak bu 81 ile yayılacak ama ilk başlangıcı Düzce olacak, tahsisiyle ilgili Valiyle görüşme yaptık, Valimizde yardımcı olacak. Beşiktaş Kulübün her zaman için düşündüğü bir tesis alanı vardı, Fikret Orman bu yatırımı Bolu olarak yapsaydı basında daha çok yer alacaktık fakat basın bizim yanımızda olmadı. Eski Valimiz Vasip Şahin ve şimdiki Valimiz Adnan Yılmaz, Kaynaşlı Kaymakamı ve birçok kişinin emeği vardır, hepsine ve bütün Düzceliye teşekkür ediyorum. Bu yatırım Düzce’nin yatırımı, Beşiktaş geldiği zaman artık Düzce’nin önü açıktır. Kurugöl çalışması 1 ay içinde başlıyor, Cuma günü 11.07’de Başbakanımız imza attığı zaman Kurugöl’de çalışmaya başlanacak.” Dedi

Herkes kullanabilecek

Kurugöl’de yapılacak olan Turizm Köyü’nü anlatan Dağdelen, tesislerden sadece Beşiktaş kulübü değil, diğer kulüplerin de yararlanabileceğini belirtti.
Dağdelen, “2 tane rehabilitasyon merkezi var, 250 yataklı otelimiz var Kurugöl’de doğaya uygun bölüm bölüm yapılacak. Yörükler yaylasında yine 250 yataklı bir otelimiz var, futbolcularımızın konaklayabileceği. 4 tane futbol sahası var, tam amaçlı kapalı spor salonumuz var, yine Kurugöl’de 4 tane tenis kordu var, 2si açık 2si kapalı. Kurugöl umuma açık turizm köyü olacak isteyen herkes konaklayabilecek. Tesislerin olduğu alana da her takım gelip, konaklama yapabilecek. Beşiktaş kulübü ticari amacını kullanıyor, bir başka kulüp gelip kamp yapabilecek.” Diye konuştu. 

Haber: S. YANAR