İlçelerde kurulması kararlaştırılan organize sanayi bölgelerinden biri olan Çilimli OSB şimdiden büyük çekişmelere sahne oluyor. Çilimli'yi sanayi anlamında kalkındıracak proje için ilk tartışma mütevelli heyeti için çıkmıştı. Düzce TSO Meclis Toplantısı'nda mütevelli heyet listesi için karşı kaşıya gelen Oda Başkanı Fahri Çakır ve Meclis Başkanı Ertan Taşlı kendi listelerini onaylatmak için büyük mücadele vermişti. Ancak çoğunluğun desteğini arkasına alan Oda Başkanı Çakır, listesini onaylatmayı bilmişti.



Mütevelli heyet üyeleri



Buna göre 15 kişilik Çilimli OSB Mütevelli Heyet üyeleri Vali Ali İhsan Su, Çilimli Kaymakamı Volkan Barış Göçmez, Çilimli Belediye Başkanı Muhsin Yavuz, Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Fahri Çakır, İl Genel Meclis Başkanı Şinası Akbulut, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Muharrem Tozan, Çilimli İGM Üyeleri Nazmi Tok ve Öner Şen ile Yılmaz Yıldız, Uğur Kuzu, Celalettin Arıslan, Kürşat Kalay, Aldülkadir Albayrakoğlu, Engin Er ve Tuncay Şahin isimlerinden oluştu. İki başkanının arasını açan liste krizinin ardından mütevelli heyet üyeleri arasından yönetim kurulu üyeleri de seçildi.



Bu süreç de sancılı geçti



Ancak bu süreç de sancılı geçti. Yönetimdeki bazı isimlerin son dakika değiştiği gündeme geldi.
Sonuç olarak Çilimli OSB Yönetim Kurulu'nda Vali Ali İhsan Su, Çilimli Kaymakamı Volkan Barış Göçmez, Çilimli Belediye Başkanı Muhsin Yavuz, Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Fahri Çakır ve Çilimli İGM Üyesi Nazmi Tok yer aldı.


Öte yandan ekonomik açıdan büyük girdi sağlayan OSB'lerde faaliyet gösterecek firmaları seçmek kurulduğu bölge adına önem taşıyor. Çilimli'deki karma Organize Sanayi Bölgesi için de bir çok talibin olduğu biliniyor. 2010 yılında sanayi alanı olarak tescillenen 2 bin 500 dönümlük alanda kurulacak fabrikalarda 5 bin kişinin istihdam edilmesi planlanıyor.

 

 

Haber,C.Üstüner