“Kardüz Yaylası Kış Turizmine Hazırlanıyor” konulu gezi için geçtiğimiz hafta Düzce Valisi, Milletvekili ve Belediye Başkanından oluşan heyet Avusturya'ya gitmişti. Düzce’nin kara teslim olduğu bir dönemde idarecilerin geziye gitmesi bir takım eleştirileri de beraberinde getirmişti. Hafta sonu yurda dönen Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, gezi ve temasları hakkında bilgiler verdi. Gezinin çok önceden planlanmış bir program olduğunun altını çizen Keleş, öncelikle yurtdışı seyahatinin başarılı ve faydalı olduğunu vurguladı. Keleş, Kartepe’den Kartalkaya’ya arasında kalan Kardüz’de tecrübe eksikliği olduğunu belirtti.

TURİSTİK BİR GEZİ DEĞİLDİ!

Keleş, “Marka’nın organize ettiği bir gezi. Tüm maddiyatı o karşıladı. Bizim projemizi yapanlarda katıldı. Ciddi kayak merkezleri inceledik. Turistik bir gezi değildi. Oradaki kayak alanları ile ilgili envanterleri, kayak sporlarını gördük. Dünyanın en ünlü kayak firması sahibi ile görüştük. düzce’de yatırım yapması için görüştü. Yap işlet devlet şeklinde.”dedi.


ALLAH’IN VERDİKLERİNİ SAYMAKTAN VAZGEÇMELİYİZ

Düzce’nin doğal güzelliklerini bir çırpıda saydıklarını belirten Keleş, şu öz eleştiri de bulundu:
“ biri gelse kaç yatak kapasiteniz var? Gerekli yatırımları yaptınız mı diye sorsa bunlar yok. Artık Allah’ın verdiklerini saymaktan vazgeçip tesisleri tamamlamalıyız.”

Kardüz’ün Kartalkaya ve Kartepe’ye rakip olabilecek düzeyde diyen Keleş, yatırımcıyı davet etmek için gerekli altyapının sağlanması gerektiği üzerinde durdu.

YARDIMCILARIMIZ YOKLUĞUMUZU ARATMAZ!

Düzce’nin kar esaretindeyken yurtdışına gittiği yönündeki eleştirilere ise cevabı şu oldu:
“Karla aynı zamana gelmesi tesadüftür. Başkan olmasa da belediye başkanlarımız yokluğumuzu aratmaz. Düzce belediyesi çalışıyor…”

Haber;S.KAŞKIR