Kiremitocağı’ndaki prefabrikleri boşaltmaları için geçtiğimiz günlerde tebligat gönderilen vatandaşlar Başbakanlık ve TBMM insan hakları komisyonuna yine faks çektiler. Prefabrik sakinlerinin sözcüsü Vildan Konca, yetkililerin kendilerine değişik ithamlarda bulunduğunu dile getirirken “ Bedavacı yaşıyorlar diyorlar ama biz orada hem elektrik hem de su faturalarını zamanında yatırıyoruz.” Dedi.  
Gonca,  “ Biz bugünde yarında bu konutlarda kalmaya devam edeceğiz. Bize 2008 yılında bir söz verildi. Sizin için geri ödemeli konutlar yapacağız. 1+1 konutlar yapacağız dendi. Tamam yapılmaya başlandı ama bitirilemedi. Şimdi de bölgeyi işgal ediyorsunuz diyerek bizi çıkartmak istiyorlar. Bize bedava yaşıyorlar elektrik su ödemiyorlar diyorlar. Ama elimizde elektrik faturaları su faturaları var. Bize prefabrik konutlarda bedavaya kalıyorsunuz diyorlar. Ama biz 10 yıl önce 5 TL ile 30 TL arasında belli bir fiyatlar verdik bunlarda elimizde makbuz olarak duruyor. Biz oradan çıkmayacağız demiyoruz. Depremin izleri silinmesin demiyoruz. Ama bizi oradan çıkartacaklar biz nereye yerleşeceğiz. Hepimiz Asgari ücretli çalışan yada daha az maaş alan aileleriz. Düzce’de ev kiraları aldı başını gidiyor. Birde bizi sınav zamanı prefabriklerden çıkartıyorlar. Bölgemizde okul birincisi olan çocuklarımız var.Sınava giren çocuklarımız var. Biz geçtiğimiz günlerde vekillerimiz ile görüştük. Vekilimiz bize randevu vereceğim demişti.” Şeklinde konuştu.
AK Parti’ye yürüdüler
Faks eylemi sonrası AK Parti il binasına yürüyen vatandaşlar, İl Başkanı Mustafa Yılmaz ile görüştüler. Yılmaz ise, yarın saat 14:00’da il başkanlığında milletvekilleri ile prefabrik sakinlerini görüştüreceğine söz verdi.
Prefabrik sakinlerinden Vildan Konca,  “Kiremitocağı  mahallesinde prefabrik konutlarda oturan vatandaşların yüzde 90’ı AK Parti’ye oy verdi. Bizlerde oy verdiğimiz kişileri yanımızda görmek istiyoruz.” derken, AK Parti İl Başkanı Mustafa Yılmaz ise vatandaşları sakinleştirmeye çalıştı. Yılmaz: “ Öncelikle bizi Van ‘la birlikte kıyaslamayın. Çünkü vana çok büyük destekler gitti ve halen daha destek vermeye devam ediyorlar. Biz zamanında fazla destek göremedik. Yeni bir il olduğumuz için desteği az bulduk. Bizler sizler için buralardayız. Sizlerin sorunlarına çözüm bulmak için buradayız. Vekillerimizde belediye başkanımızda valimizde sizin sorunlarınızı en iyi şekilde biliyor. Fakat unutulmamalıdır ki Depremin izleri silinmesi için prefabrik konutları kaldırmamız gerekiyor ve sonuçta da buradaki konutlar kaldırılacak.” Dedi.