Kurbanlık almak isteyen vatandaşlar sabahın erken saatlerinde canlı hayvan pazarına akın ediyor. Vatandaşların büyük bir bölümünün fiyat araştırması yaptığı pazarda, bazı vatandaşlar ile satıcılar arasında sıkı pazarlıklar yapılıyor.
Geçen yıla oranla büyük baş kurbanlıklarda bu yıl düşüş gözlenirken, küçük baş kurbanlık fiyatlarının azda olsa yükseldiği gözlendi. Vatandaşların sadece fiyat araştırmasına yoğunlaştığını belirten kurban satıcıları, “Büyük baş hayvanların fiyatları geçen yıla oranla biraz düşük. Bu fiyatlar bayrama kadar aynı seviyede gider. Vatandaşlarımız geçen yıla oranla bu Kurban bayramında büyük baş kurbanlığını daha hesaplı alacaktır. Küçük baş hayvanlarda ise fiyatlar azda olsa yükseldi. Vatandaşın artık kendi tercihidir. Ancak fiyatlar aşağı yukarı geçen yılla orantılı. Rakamların bayrama kadar aynı seviyede kalması bekleniyor.” dediler.
Hayvan pazarını gezen vatandaşlar ise; “Hayvan pazarında fiyat araştırması yapıyoruz. Gözlemlediğimiz kadarı ile büyük baş kurbanlıklar daha hesaplı. Fiyatlar bu şekilde devam ederse, vatandaşlar rahatlıkla kurban kesebileceklerdir.” şeklinde konuştular.
Hayvan Pazarında, kilogram ağırlığına göre 2 bin 500 liradan başlayan büyük baş hayvanlar 8 ila 9 bin liraya kadar yükseliyor. Küçükbaş hayvanlar ise ortalama fiyat olarak 750 ila 800 TL arasında değişirken, 450 ila bin 750 TL arasında kurbanlık bulmak mümkün.

Haber; R. BAL