AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, Afyonkarahisar'da düzenlenen "Millet Yenilmez, Türkiye Bölünmez" temalı 25. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nın açılışında konuştu. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü ile Düzce milletvekillerinin de hazır bulunduğu toplantıda partililere seslenen Yıldırım, toplantıyı 15 Temmuz darbe girişiminin gölgesinde, şehitler ve gazilerin hüznü yanında şanlı direnişin yol göstericiliğinde gerçekleştirdiklerini söyledi.Başbakan Yıldırım, AK Parti'nin kurulduğu ilk andan itibaren Türkiye'nin yeni bir anayasaya ve yeni bir sisteme ihtiyacını çok açık bir şekilde dile getirdiklerini, bunu dile getirenin sadece AK Parti olmadığını, bütün partilerin her seçim öncesi vaatlerinde anayasa değişikliği, yeni anayasa konusunda vatandaşa taahhütte bulunduğunu hatırlattı. Konuşmasında "Yiğit yarasına yiğit katlanır. Bir elin nesi var, iki elin sesi var. Bir el bir eli yıkar, iki el yüzü yıkar" sözlerinden örnekler veren Başbakan Yıldırım, meseleye milletin son noktayı koymasını istedi.

"CUMHURBAŞKANININ FİİLEN SİYASİ SORUMLULUĞU VARDIR"

Cumhurbaşkanının millet tarafından seçilmesiyle beraber her şeyin değiştiğini dile getiren Başbakan Yıldırım, "Her ne kadar mevcut anayasa, cumhurbaşkanını 'sorumsuz' diye tanımlasa da halkın yüzde 52 desteğini almış cumhurbaşkanının fiilen siyasi sorumluluğu vardır. Bu siyasi sorumluluk millete karşı çok önemli bir taahhüttür. O yüzden biz başından beri diyoruz ki 'mevcut durumu anayasaya uygun hale getirelim.' Yani, mevcut duruma göre yeni anayasayı yapalım, sistemdeki tıkanıklığı da ortadan kaldıralım." dedi.Yıldırım, MHP'nin, başkanlık sistemi konusunda görüşü farklı olmasına rağmen meseleye parti çerçevesinde bakmaması ve Meclis'te çözülemeyen bu sorunun millete götürülmesi yönündeki irade beyanının fevkalade isabetli olduğunu ifade etti."Biz bunu görüyor ve buna göre gerekli adımları da atıyoruz. Diyoruz ki millet ne derse o olsun. Milletin verdiği kararın karşısında boynumuz kıldan incedir. Kimse milletten korkmasın, milletin kararından korkmasın, milletin önünden kaçmasın." diyen Yıldırım, CHP'ye de çağrıda bulundu.

"MİLLETE GİTMEYE SÖZ VERDİK"

Yıldırım, "Gelin, millete birlikte gidelim. Biz, Genel Kurul'da 367'nin üzerinde bir kabul olsa bile millete gitmeye söz verdik. Gelin bu şerefe, bu önemli karara siz de katılın, siz de bu kararın içerisinde olun. Milletin karşısına çıkalım, tezlerimizi savunalım, milletin verdiği karara da saygı duyalım." diye konuştu.

"NE RECEP TAYYİP ERDOĞAN'IN NE DE AK PARTİ'NİN MESELESİDİR"

Sistem tartışmalarının geride bırakılması gerektiğini vurgulayan Yıldırım, "Başkanlık sistemi meselesi, yeni anayasa meselesi ne Recep Tayyip Erdoğan'ın ne de AK Parti'nin meselesidir. Bu iş milletin işidir, ülkenin işidir, devletimizin, milletimizin beka meselesidir. Sistem tartışmalarını artık geride bırakalım, önümüze bakıp geleceğe odaklanalım, yapacağımız hizmetleri zaman kaybetmeden gerçekleştirelim. Demokraside her sorunun çözüm yeri millettir, sandıktır." değerlendirmesini yaptı.

"AK PARTİ OLARAK HEDEFİMİZ ÇOK NET"

Millete gidilirse demokrasinin daha da güçleneceğini, ülkenin, milletin ve milli iradenin kazanacağını dile getiren Yıldırım, şöyle devam etti: "AK Parti olarak hedefimiz çok net. Sonuna kadar demokrasi, sonuna kadar özgürlük, sonuna kadar kalkınmış, müreffeh büyük Türkiye'dir. Bizler milli iradenin neferleriyiz, millet emreder, biz yaparız. Milletimizin değerleri AK Parti'nin değerleridir. Milletin kaderiyle AK Parti'nin kaderi aynı noktada bütünleşmiştir. 79 milyonun kardeşliğine, eşitliğine inanıyoruz ve sahip çıkıyoruz."

"HESABI SORULMADIK TEK BİR HAİN KALMAYACAK"

Yıldırım, FETÖ ile mücadelenin, devlet hainlerden temizleninceye kadar devam edeceğini vurguladı. Hukuk önünde hesabı sorulmadık tek bir hain kalmayacağını belirten Yıldırım, "Millete yaşattıkları acıların, mağduriyetlerin hesabı sorulacak. Bu şeffaf olamayan, kapalı örgüte karşı operasyon yapmanın ne kadar zor olduğunu biliyorsunuz. Hiçbir masumun zarar görmemesi için de gereken neyse onu yapacağız." diye konuştu.

FETÖ'NÜN HİÇBİR MENSUBU AK PARTİ İÇİNDE BARINAMAZ

FETÖ mensuplarının partilerinin içerisinde yer alamayacağının, barınamayacağının altını çizen Yıldırım, "Bu teşkilatta teröristlere hiçbir zaman yer olmadı ve asla olmayacak. Eğer sızmalar varsa onları da temizlemek konusunda zerre kadar tereddüdümüz olmaz. Bizde hiçbir partide olmayan istişare kültürü var. Bakın partimiz kurulduğundan beri 25'inci istişare toplantısını yapıyoruz. 15 yılda 25 toplantı. Sadece burada değil genel merkezde, grubumuzda, birebir görüşmelerde hiç çekinmeden istişarelerimizi, önerilerimizi, eleştirilerimizi rahatlıkla dile getiriyoruz. Teşkilata ilişkin soruları, sorunları dile getireceğimiz yer, zemin, işte bu toplantılardır." diye konuştu.

"KENDİNİZDEN EMİNSENİZ KORKMAYIN"

Vatandaşlara ve özellikle iş alemine çağrıda bulunan Başbakan Yıldırım, "Kendinizden eminseniz korkmayın, eğer bu örgütle öyle veya böyle ilişki içerisine girmemişseniz asla tereddüt etmeyin, korku yaşamayın, size hiçbir şey olmaz." dedi.Yıldırım, FETÖ'nün bir amacının da iş dünyasını tedirgin etmek ve ekonomiye zarar vermek olduğuna değinerek, sözlerini şöyle sürdürdü: "Buradan bankalara ve iş çevresine söylüyorum. Bizim amacımız, işletmeleri yok etmek değil, orada çalışan mağdurları perişan etmek değil. Bizim amacımız eğer şirketlerde, iş yerlerinde FETÖ ile ilişkisi olanlar varsa, onları oradan çekip almak ve gerekli cezayı vermektir. Yoksa kişileri bırakıp, kurumları cezalandırmak çok büyük haksızlık olacağı gibi bir anlamda kendi ayağımıza da kurşun sıkmaktır, iş alemimizi ve ekonomimizi baltalamaktır. Savcılarımız, karar vericiler bu konuda özellikle dikkat etmek zorundadır. Bu işlemleri yaparken toptancı bir anlayışla değil, mutlaka kılı kırk yararak, suçluyu suçsuzdan ayırarak karar vermeleri gerekiyor. Adalet Bakanlığımız da bu işin takipçisi olmak durumundadır."