30 Ağustos Zafer Bayramı ve Kurban Bayramı’na sayılı günler kala çevre iller ile metropol şehirlerde toplu taşımanın yanı sıra köprülerin bayram süresince vatandaşlara ücretsiz olması için alınan kararlar gözleri Düzce Belediyesi’ne çevirdi.

Geçtiğimiz ay Belediye Meclis Toplantısında MHP’li Belediye Meclis Üyesi Ercan Katırcıoğlu tarafından Düzce’de şehir içi trafiğinin rahatlatılması amacıyla milli ve dini bayramlarda toplu taşımanın ücretsiz yapılması için meclise sunulan önerge, yaklaşan iki bayram öncesi gündeme geldi. Toplu taşıma araçlarının bayramlarda vatandaşlara ücretsiz olması için Temmuz ayı Belediye Meclis Toplantısında oy çokluğu ile komisyona havale edilen teklif, komisyondaki AK Partili belediye meclis üyelerince ‘Başkan yetkisindedir’ denilerek Belediye Başkanı Mehmet Keleş’e havale edildi.

Kurban Bayramı için toplu ulaşımın yanı sıra köprülerin ücretsiz yapılması kararı alınan Bolu ve Sakarya gibi ile İstanbul ve Ankara gibi iki metropol şehirde atılan adımlar sonrası, daha önce yalnızca 15 Temmuz Milli Birlik ve Demokrasi Günü dolayısıyla Düzce’de toplu taşımayı ücretsiz yapan Düzce Belediyesi’nin nasıl bir yol izleyeceğini ilerleyen günler gösterecek.

Haber:Y.SEVER