7 Haziran'dan sonra uzlaşma sağlanamayarak hükümet kurulamaması sonucu tekrarlanan 1 Kasım Genel Seçimleri'ne sayılı saatler kaldı. Artık dakikaların dahi önemli olduğu zamanlara girilirken adaylar da dört koldan çalışmalarını sürdürüyor. Seçmenin oyunu kazanma yarışında adaylar kadar teşkilatlar da ter döküyor. "Çalmadık kapı bırakmama" hedefiyle 2 ay önce seçim çalışmalarına başlayan siyasiler, bu süreçte tek tek projelerini anlattı, vaadlerini sıraladı ve yapılanlar ile yapılamayanlar üzerinden seçmeni etkilemeye çalıştı. Son seçimle birlikte dört dönemdir Düzce'den meclise kendi adaylarını gönderen AK Parti'de yine 3-0 hesapları yapılırken genel ölçekte ise koalisyon hükümeti endişesi yaşandığı konuşmalara yansıyor. AK Partili adaylar, seçmenle buluşmalarında "Yine tek başına iktidar olmamız için destek verin" söylemini sık sık yineliyor. AK Parti kadar muhalefet de koalisyon hükümetine sıcak bakmıyor. Ülkeyi idarede birleşme istemiyor. 7 Haziran gibi bir sonuçla karşılaşılması halinde "Yine mi seçime gidilecek?" sorusu irdeleniyor.

Heyecan dorukta...

Rekabetin tavan yaptığı, sert atışmaların tansiyonu yükselttiği seçim sürecinde ortak hedef; hiç kuşkusuz rakipten oy kapmak oldu. Partisinin oyunu arttırabilmek için adeta var gücüyle çalışan adaylar ve teşkilat üyeleri son günleri iyi değerlendirebilmek adına çalışmaları doruk noktaya çıkardı. Sokak sokak, mahalle mahalle, kapı kapı yapılan seçim ziyaretlerinde söylemlerle anlatılamayan vaadler broşürler yardımıyla seçmene ulaştırıldı.

Yaklaşık 5 ay sonra Türkiye'yi yeniden sandık başına götüren erken seçim sonucunun Düzce'ye nasıl yansıyacağı merak konusu... 5. dönemde de AK Parti fire vermeden seçimi kazanacak mı yoksa rakipler koltuk kapmayı başarabilecek mi? İşte bu sorunun yanıtı için şimdi gözler 1 Kasım akşamında....

Düzce'de 255 bin 302 seçmen sandığa gidiyor

Öte yandan Türkiye'de 1 gün sonra gerçekleştirilecek olan 1 Kasım Genel Seçimleri'nde 54  milyon kişi sandık başına giderken Düzce'de bu sayı  255 bin 302 seçmen olarak kayıtlara geçti. 881 sandıkta yapılacak oylama işleminin güven ortamında geçmesi için bin 239 kolluk görevlisi görev yapacak. 1 Kasım Pazar günü oy verme için saat 08.00'den 17.00'ye kadar geçecek zaman oy verme süresi olacak.

Haber:C.ÜSTÜNER