12-13-14 Mayıs tarihlerinde Anıtpark Meydanında çeşitli etkinliklerle düzenlenecek olan 3. Geleneksel Düzce Otları Tyche Bereket Festivali öncesi festival hakkında bilgiler vermek üzere Öncü TV'de yayınlanan  "Hayatın İçinden" Programına konuk olan Düzce Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Ulviye Dikmen, Meclis üyesi Selma Demirelli ve Rahmi Aydın, Düzce'nin tarihi ve doğasının buluşturulduğu festivale tüm Düzcelileri bir kez daha davet etti.
Düzce Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Ulviye Dikmen ve Meclis üyesi Rahmi Aydın, tarihten gelen bereketin öyküsünü vurgulamak amacıyla, kader, şans ve bereket tanrıçası olarak bilinen Tyche Heykeli'ni bu festivalin sembolü haline getirdiklerinin altını bir kez daha çizerken, kendilerine yönelik yapılan "putperestlik" eleştirilerine ise "biz yalnızca tarihi değerlerimize ve doğamıza sahip çıkıyoruz" sözleriyle cevap verdi.
Meclis üyesi Selma Demirelli ise etkinlik hakkında bilgiler paylaşarak bu etkinlikte bir ya da birden fazla ürünün markalaştırılarak Düzce'nin tanıtımına katkı sağlamayı hedeflediklerini söyledi.
Ayrıca Düzceli kadınlara yöresel ürünleri ve el emeklerini tanıtmak anlamında da fırsat sağlayarak bir nevi sosyal sorumluluk projesi niteliği de taşıyan Düzce Otları Tyche Bereket Festivalinin konuşulduğu programda, Düzce'nin önemli ihtiyaçlarından biri olan Düzce Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Ulviye Dikmen'in de her fırsatta ilgili makamlara ilettiği, kadınların faaliyet gösterebileceği Yöresel Ürün Pazarı konusu bir kez daha gündeme geldi. Dikmen, bununla ilgili yıllardır kalıcı bir çalışma yapılamadığından yakınırken, Rahmi Aydın, Zabıta Amiriyle yaptığı görüşmede Cumhuriyet Mahallesi'nde yapımı devam eden modern kapalı pazaryeri projesinde böyle bir bölüme yer verileceğine dair sinyaller aldığını ifade etti. Dikmen ise "ben bunu Belediye Başkanımızın vefa borcunu ödemesi olarak kabul ediyorum. Bir müjde olarak kabul ediyorum" dedi.
Şimdi ise, kadınların faaliyet gösterebileceği Yöresel Ürün Pazarı için bir bölüm ayrılıp ayrılmayacağı konusunda Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş'in son sözü söylemesi bekleniyor.