Tüm uyarı ve cezai işlemlere karşılık kaldırımların park yeri gibi kullanılmaya devam edilmesi Düzce'de sorun teşkil etmeye devam ediyor. Bazı sürücülerin, araçlarını kaldırımlara park etme alışkanlığından vazgeçmemesi yüzünden yoldan yürümek zorunda kalan yayalar, bu duruma isyan ediyor. Son olarak 2 gün önce kaldırıma 3 otomobilin birden bırakıldığı yönündeki şikayetini fotoğraflarıyla birlikte What's App ihbar hattımıza gönderen bir vatandaş, park eden araçlar yüzünden kaldırımı kullanamamasına tepki göstermiş ve "Ben yaya olarak caddeden mi yürüyeceğim?" diyerek yetkilileri göreve davet etmişti.

Yayaların yürümesi gereken kaldırımları otomobillerin işgal etmesi nedeniyle yaşanan mağduriyeti gündeme getirdiğimiz haberden sonra Düzce Belediyesi'nden bir açıklama yapıldı.

"Kaldırım işgaline ceza"

Düzce Belediyesi, zabıta ekipleri tarafından kaldırım işgallerinin önüne geçilmesi için yapılan denetimlerin arttırıldığını bildirdi. Kaldırımların vatandaşın ortak kullanım alanı olduğunu hatırlatan Zabıta Müdürü Mehmet Ali Kahraman, kaldırım işgaline izin vermeyeceklerini belirterek, "İşgal konusunda yoğun şikayetler alıyoruz. Vatandaşların kaldırımları kullanması gerekirken, Kaldırımların üzeri adeta ücretsiz otoparka dönüştü yürüyecek alan bulamayan vatandaşlar işgal yüzünden yol ortasında yürümek zorunda kalıyor. Esnafların ve kaldırım üzerine park eden araç sürücülerinin bu konuda duyarlı olması gerekiyor. Kaldırım işgali yapan esnaflara yasal işlemler uygulanacak." ifadelerini kullandı.