Köylerde yaşanan su sorunu İl Genel Meclisi'nde gündem dışı olarak ta ile alındı. Merkeze bağlı Günbaşı Köyü Muhtarı Yaşar Şahin, köylerinde yapılan su sondajı ile ilgili sorunları toplantı sonunda Meclis üyelerine iletti.

Muhtar Şahin, sondaj konusunda ciddi maddi sıkıntılar yaşadıklarını belirterek, “Yapılan sondaj çalışmaları için hane başına 70 YTL alınması gerekiyor ama bu yoklukta vatandaşlar bu parayı vermeye yanaşmıyor. Bende su sorununu aşmak için bir tanıdıktan sondaj işleri için 7.5 bin YTL'lik çek aldım. Parayı verdik ama bu seferde vatandaşlar para vermeyince çek yüzünden icralık olacağım. Valiliğe sorunu ilettim ama hala cevap gelmedi. Fındık fiyatını alamayan vatandaşlarda para vermeyince zor durumda kaldık. Biz bu çalışmayı gelen KÖY-DES projesi kapsamındaki 35 bin YTL'den ayrı olarak ele almak zorunda kaldık. Bu konuda Meclis'ten yardım istiyoruz.” şeklinde konuştu.

Yaşanan sorun Meclis üyeleri arasında küçük çaplı tartışmalara da neden olurken bu kapsamda Meclis'in ve Valiliğin nasıl bir karar alacağı ilerleyen günlerde netlik kazanacak. Muhtar Şahin'in yapılan çalışmalar kapsamında işçilerin tüm ihtiyaçları cebinden karşılaması ve imzalatılan sözleşmede ihtiyaçların yetkililer tarafından karşılanacağının yazması ise yaşanan sorunun diğer yüzünü oluşturuyor.