Türkiye gündemi uzun bir süre sonra ilk kez bu kadar sıcak bir gün yaşadı. 31 Mart Çarşamba günü yaşanan Ülke genelinde saatlerce giden elektrik kesintisi, Savcı Mehmet Selim Kiraz’ın rehin alınması ve balyoz davasında yargılananların beraat etmesini düzenlediği basın toplantısı ile değerlendiren Vatan Partisi İl Başkanı Fethi Sönmez, “İşte Ak Parti’nin Yeni Türkiye’si” yorumladı.

Sönmez, “Nerede bir çökme çürüme varsa ,halkı yanıltmak için hemen başına bir yeni sözcüğü eklenir. AKP iktidarının Ülkemizi getirdiği nokta ayna gibi ortada duruyor.” dedi.

Sönmez, açıklamasına dün yaşananları sıralamakla başladı:

-Dün Tüm Türkiye karanlığa gömüldü. Hayat felç oldu.Hükümet elektrik kesintisi ile ilgili açıklama dahi yapamıyor.Özelleştirmeyle ülkenin tüm stratejik kurumlarını sattılar.Kontrol kendi ellerinde değil.Bu kesinti üç gün sürse tedbirleri var mı?Yok.Peki aynı olay haberleşme sisteminde olursa  yapacağınız bir şey var mı?Yok.

-Dün  İstanbul adliyesinde  Devletin Cumhuriyet Savcısı rehin alınarak,şehit ediliyor.Bu normal ve bu kadar kolay mı?İnsanlarımızı karın gürültüsüne varıncaya kadar dinleme yapan devlet kurumları nerede? MİT müsteşarı adeta Öcalan’ın ve ABD nin proje ortağı olmuş, ülkemizin bölünme projelerini yerine getiriyor.Savcımızın makamında şehit edilmesi önlenemiyor.

-Dün uydurma ve sahte delillerle 5 yıla yakın cezaevinde yatan  Balyoz davasından yargılanan 236 değerli komutanımız beraat etti.Peki ölenler,yuvası dağılanlar,terfi edecekleri yerde ordudan atılanlar,hapiste geçen bunca yılın hesabı ne olacak. Ben bu davaların savcısıyım diyenler şimdi suçu ortaklarına atmaya çalışıyor.Elbette sorumlular hesap verecekler.

TÜRKİYE BU TABLOYA MECBUR DEĞİLDİR

Ak Parti iktidarıyla devletin çökertildiğini söyleyen il Başkanı Fethi Sönmez, Çıkış yolu olarak da vatan partisini işaret etti.
“Türkiye bu tabloya mecbur değildir.Buradan çıkış yolu vardır.Kimse karamsar olmasın.Vatan Partisi hem milletimizi birleştirmek hem de yeniden üretim ekonomisine geçmek için programıyla hazırdır.Başta elektrik ve haberleşme olmak üzere özelleştirilen tüm stratejik kuruluşları tekrar kamulaştıracağız.Cumhuriyetimiz tekrar Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet olacak.Halkımızdan yetki istiyoruz.”

 ÖKSÜZ VE OKUYAN GELECEK
 
Sönmez açıklamasını  4 Nisan 2015 Cumartesi günü saat 14.00”te Türkiye’nin Çıkış Yolu Konferansımız vardır.Konferansa Eski Çalışma ve Sosyal güvenlik Bakanı,Genel başkan yardımcı Yaşar Okuyan ve Eski Ulaştırma Bakanımız Enis Öksüz katılacağı konferansa tüm Düzcelileri davet ederek tamamladı. 

Haber;S:KAŞKIR