Düzce Belediyesinde AK Partili Meclis üyelerinin, İnönü Parkı’nın  mevcut işletmecisi AK Partili İl Genel Meclis üyesi Cahit Aydın’a verilmesi için sunduğu önerge, Vatan Partisi tarafından tepkiyle karşılandı. Yazılı açıklama yapan Vatan Partisi İl Başkanı Fethi Sönmez, “Düzce Belediyesi, Düzce’nin Düşmanı Oldu.” Diyerek sert konuştu.

“Pes doğrusu!”

 Sönmez,Düzce Belediye meclis üyeleri hep beraber karar alarak İnönü Parkını ihaleye verme kararı vermiş.Daha doğrusu bu parkı kime vereceklerinin de kararını almış.Pes doğrusu .Sizin böyle hakkınız ve yetkiniz var mı?Normalde kamuya ait bir yer kiradaysa,süre bitiminde açık ihaleye çıkarılır,en yüksek fiyatı veren alır.Bunların gözünü bu kadar karartan nedir acaba. Yasaya ahlaka vicdana aykırı böyle bir karar nasıl alıyorlar.Düzce halkının sabrını test mi ediyorsunuz?”diye sordu.

Düzce halkına ait alanlardan halk yararlanamadığını savunan Sönmez, Belediye başkanı ve bu satışa onay veren meclis üyelerine seslendi:

“Ya satacak ya peşkeş çekecekler. Tek bildikleri bu”

Sönmez, “Derhal bu rezalete son verin.İnönü Parkını artık özel şahıslar değil belediye çalıştırsın.İnönü Parkındaki bütün binaları,barakaları kaldırın,çocukların oynayacağı, halkın maliyetine fiyatla yararlanacağı park haline getirin.Belediye başkanının dünyada gitmediği ülke kalmadı.Sanılırki Düzce’yi daha güzel, daha yaşanılır hale getirmek için inceleme yapıyor.Belli ki bu geziler zevki sefa için yapılmış. Düzce’nin geldiği hal ortada. Ya satacak ya peşkeş çekecekler.Tek bildikleri bu.Sizi millet hizmet edin diye seçti. Satın,har vurup harman savurun diye değil. Belediyeyi borç batağına sokan sizsiniz.Ben Düzceyi temsil ediyorum diyerek 600 bin liralık lüks arabaya binen yine sizsiniz.Artık Düzcenin yakasından düşün.”diye konuştu.

Vatan Partisi olarak Hukuki süreci de başlattıklarını sözlerine ekleyen Sönmez, “Bu ülkede bir nebze hukuk kaldı ise İnönü Parkı’nı tekrar Düzce halkına geri kazandıracağız.” ifadelerini kullandı.

HABER;S.KAŞKIR