Düzce Tanıtma ve Kalkınma Vakfı'na ait kantin geçtiğimiz yıl mayıs ayında valilik kararı ile kapatılmasının ardından uzun süre başhekimlik ve rektörlük arasında gidip gelmişti.

REKOR TEKLİFLE ALMIŞTI

 

ihale yetkisini rektörlüğün almasının ardından yapılan ihaleyi 11 firma arasından vakfın tedarikçisi Orhan Uçar (Uçar Gıda) 1 milyon 200 bin TL gibi uçuk bir fiyata 1 yıllığına almıştı. 2013 yılında büyük tartışmalar eşliğinde yapılan ve Uçar’ın 1 yıllığına aldığı ihalenin süresinin dolmasıyla geçtiğimiz günlerde yenilendi.

 

Düzce Üniversitesi Araştırma Uygulama Hastanesi Kantin, Kafeterya, Market ve Restoran İhalesi 11 Ağustos’ta yapıldı. İşçi Partisi İl Başkanı Fethi Sönmez, geçen yıl yapılan ihalede 1 milyon 62 bin liraya kiralanan yerin, bu yıl 350 bin liraya verildiğini iddia etti.

 

Konuya ilişkin yazılı bir basın açıklaması yapan İl Başkanı Sönmez, kamuoyunun aydınlatılması adına sorular sıraladı.

 

 

VİCDAN VE AHLAKA UYGUN MU?

 

Sönmez, “Geçen yılkı fiyatın neredeyse dörtte bir fiyatına kiraya verilen bu tesisin kira, geliri araştırma hastanemizin ihtiyaçlarına kullanılmaktadır. Peki bu ihalenin sırrı nedir?Geçen yıl bu tesisleri çalıştıran 800 bin lira (Eski parayla 800 milyar) zarar mı etmiştir. Zarar etmişse teminatını yakıp az bir zararla neden çekilmemiştir? Geçen yıl vakıf yöneticilerini ve üniversiteyi hedef alan AKP ekibinin şimdi hiç sesleri çıkmamaktadır. Neden? Bu tür kamu ihalelerinde hep söylenen bir yöntem vardır.’ İhalenin ucuza kapatılması için rakiplere ve engel çıkartacaklara avanta verilir’ böyle bir olay var mıdır? İhale yasaya ve usule uygun yapılmış olabilir, ancak vicdan ve ahlaka uygun mudur? Düzceli yardımsever işadamlarımız hastane gelişsin diye, birçok odanın donanımını yaptırmışlardır. Ancak şimdi tamamiyle hastaneye kullanılacak, belki yeni bir tıbbi cihaz alınarak Düzce halkının hizmetine sunulacak bir kaynak buhar edilmiştir. Bu ihaleyle AKP milletvekili ve yöneticilerinin ilgi ve alakası nedir?” diye sordu.

 

 

GÖREVE DAVET ETTİ

 

“Münafık olmayan rektör adayı” açıklamasıyla gündeme oturan Düzce Milletvekili İbrahim Korkmaz’a atıfta bulunan Sönmez, Bu ihaleyi Düzce Kamuoyuna açıklayacak münafık olmayan bir milletvekili var mıdır.Hastaneye ait bu paranın yerine konması için adım atacak vicdan sahibi bir yetkili, bir savcı var mıdır. Bekliyoruz.” Diyerek yetkilileri göreve davet etti. 

 

 

KORKMAZ: O PARANIN HESABINI VERECEKLER

 

Sönmez ayrıca korkmaz’ın Öncü Tv’ye yaptığı ve manşet gazetesinde de yayınlanan açıklamalarını hatırlattı. 2013 yılı ağustos ayında Kantin ihalesi hakkında konuşan Korkmaz, eski ihaleyi ve yeni ihalenin incelenmesi gerektiği üzerinde durarak yetkililere suç duyusunda bulunmuştu. Korkmaz, "Ağzı laf yapan, Düzce'de kendisini nimetten sayıp sağda solda konuşan, burnundan kıl aldırmayan vakıf üyelerine "Siz bu paraları naptınız?" diye sorun. Bir trilyona almış. Bu arkadaşımız bu parayı vermişse bu kantin bu parayı kazanır demektir. Eğer kantin bu kadar kazanıyorsa bu vakıftan bugüne kadar ne kadar para geçmiş. Yetkilileri göreve çağırıyorum. Maliyeye, savcılığa ihbar ediyorum. Kendisine ifta edilmiş bir vekil olarak hakkım var. Bu ihaleyi bir milyon 250 alacaksa dünkü paralar nerede? Sonuna kadar takipçisiyim. Bu vakıf yöneticileri bilsinler. Bu milletin bir kuruşunu gasp eden bunun hesabını verecek. O vakıf çıkacak Düzce kamuoyu önünde benden özür dileyecek." Demişti.

 

Haber; S.KAŞKIR