İşçi Partisi İl Başkanı Fethi Sönmez, Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde meydana gelen bombalı saldırı dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada iktidarı eleştirdi.

Bu katliam ABD ve onun eşbaşkanlığının ürünü

“Hatay Reyhanlı'da terör bombalarıyla en son 46 yurttaşımız hayatını kaybetmiş ve yüzlercesi yaralanmıştır. Tüm milletimize başsağlığı, yaralılara da acil şifalar dileriz” diyerek başladığı açıklamasını Sönmez şu şekilde sürdürdü: “Görülmektedir ki BOP eşbaşkanlığı bombaların hedef ve amacını biliyor ve açıklamaktadır da. Kim yaparsa yapsın, bu katliam ABD ve onun eşbaşkanlığının ürünüdür. AK Parti iktidarının sınırları terör örgütlerine teslim edip güvenlik güçlerinin görevlerini yapmalarını önlemiştir. Terör kamplarını açıp çapulcuları besleyen, teçhiz eden ve ellerine mühimmat vererek, dost Suriye’nin üzerine salanlar, komşuya ihraç ettikleri terörü ülkemize de taşımışlardır. Tayyip Erdoğanlar, ABD ziyareti öncesinde Suriye’ye karşı harekatın taşlarını döşemektedirler. AK Parti iktidarının, ABD hesabına yürüttüğü Suriye’ye düşmanlık operasyonu Türkiye’yi daha büyük tehlikelere sürüklemektedir. Hatay, Gaziantep, Şanlı Urfa’yı yaşanmaz hale getirmişlerdir”

Çapulcular sınır dışı edilmeli

“ABD planı doğrultusunda aldıkları görevin gereği açılım adıyla Türkiye’yi bölme planlarını yürütenler, komşumuz Suriye’yi de bölme girişimine hız vermişlerdir” iddiasında bulunan Sönmez, “Terör kampları derhal kapatılmalı, çapulcular sınır dışı edilmelidir. Tayyip Erdoğan - Abdullah Gül iktidarı, Türkiye ve bölgemiz için güvenlik sorunudur. Türkiye’nin bütünlüğü ve güvenliği, komşularımızın güvenliği ve bölgemizin huzuru için BOP Eşbaşkanlığı yönetimine son vermek, acil ve yakıcı görev olarak Türk milletinin önündedir. BOP Eşbaşkanlığı yıkılacak, Türkiye, Suriye, Irak ve İran’ın birlik ve dayanışma içinde oluşturacakları Batı Asya Birliği, bölgemizdeki ABD güdümüne son verecek, barış ve refahı hakim kılacaktır” ifadelerini kullandı. 

Haber: C. ÜSTÜNER