Fiskobirlik eski denetim kurulu üyelerinden ve genel kurul üyesi Recai Sönmez, fiskobirlik'in üretici aleyhine olarak piyasaya fındık sürdüğünü ileri sürdü.

Birliğin TMO'dan yağlık olarak kullanmak üzere aldığı 30 bin ton fındığın 10 bin tonunu kırarak, 1,6, 1,7 ve 1,9 gibi fiyatlarla piyasaya sürdüğünü bunun da serbest piyasada fındık fiyatının düşmesine yol açtığını iddia eden Sönmez, bu satıştan elde edilen para ile ise, fiskomarların bilgi işlem departmanına 1,5 Milyon YTL aktarıldığını söyledi. Satışın doğru olmadığı iddialarına cevap olarak hangi firmanın ne kadar aldığını da açıklayabileceğini söyleyen Sönmez, bu satışın suç olduğunu ifade etti.

Sönmez, fiskobirlik'in 1938 yılından bu yana fındık alamadığı bir yıl olmadığını, bu yıl bunun da görüldüğünü söyleyerek şikayetini dile getirirken, birliğin iştirakçisi olduğu ordu yağ sanayi AŞ'de yapılan yolsuzlukların müfettiş raporları ile sabit olmasına rağmen sümen altı edildiğini söyledi. Recai Sönmez, maliyetinin çok altında satışlardan, sıfır bedelli faturaların gösterildiği bir kitapçıktan örnekler verdi.

Ordu' da bulunan Ordu Yağ Sanayii'ye ait  2 Trilyonluk Bin Metrekarelik arsanın  kime 800 Bin YTL'ye satıldığının araştırılmasını isteyen Sönmez, yapılması gerekenin kooperatifler dahil olağan kongrelerin yapılması olduğunu da dile getirdi.