Hayvana şiddet ve işkence haberlerinin giderek ürkütücü bir hal aldığı şu günlerde, Düzce'de yine yürek burkan görüntüler kaydedildi. Bu kez vicdansızlık trafikte baş gösterdi!
 
 
Dün akşam D-100 Karayolu Kaynaşlı mevkiinde yolun karşısına geçmek isteyen 3 köpeğe birden çarpan aracın sürücüsü hızla olay yerinden kaçtı. Çarpmanın şiddetiyle 1'i hemen ölen köpeklerden 2'si ise ağır yaralandı.
 
Araçların yanlarından durmadan geçtiği köpekleri acı içinde yolun ortasında gören hayvansever Filiz Okta, hemen yanlarına koştu. Önce Kaynaşlı Belediyesi Beyaz Masa (153)'ya ardından ise Düzce Belediyesi Beyaz Masa'ya ulaşmaya çalışan ancak bir sonuç alamayan Okta'nın yoğun girişimleri sonucu yaklaşık 2 saat sonra Kaynaşlı Belediyesi zabıta ekipleri köpekleri geldikleri aracın kasasına koyarak, tedavileri yapılmak üzere Düzce'ye getirdi.
 
Paylaşımı gördü, soluğu Düzce'de aldı
 
Burada Veteriner Oktay Bulgan tarafından ilk müdahaleleri yapılan ağır yaralı 2 köpeğin daha sonraki tedavileri ise İstanbul'da yaşayan bir hayvansever tarafından üstlenildi. İlk tedavisi yapılan köpeklerle ilgili hayvanseverlerin sosyal medyadaki paylaşımını gören duyarlı vatandaşın hemen Düzce'nin yolunu tuttuğu öğrenilirken, hem sağlıklarına kavuşması hem de bir yuva sahibi olmaları için 2 köpeği sahiplendiği bilgisi edinildi.
 
"Başındaki hayvansever ağlamaktan mahvoldu"
Whatsapp İhbar Hattı'na kaza sonrası kaydedilen görüntüleri gönderen vatandaş ise tepkisini şu ifadelerle ortaya koydu: "Burada önemle üzerinde durulması gereken bir aracın 3 köpeğe birden çarpıp kaçması ve bu köpeklerin alınması için 153 Beyaz Masa hattının aranmasının yetersiz olması. Hiçbir yetkiliye ulaşılamaması. Eş, dost vasıtasıyla üst düzey yetkililere ulaşarak zabıtanın oraya gelmesi. Köpekler orada çok uzun süre can çekişmiş. Başındaki hayvansever ağlamaktan mahvolmuştur."


HABER: C. ÜSTÜNER