Ağa mahallesinde hafta içinde iki katlı bir evin alt katındaki iki göz odalı evin bir odasında meydana gelen yangın ailenin sokakta kalmasına neden oldu. 5 yaşındaki Nagihan’ın evdeki sinek ilacı bulunan aeresol kutusunu yanan sobaya atması sonrasında soba bir anda parladı.

Parlayan sobadan çıkan alevler hemen kenarda bulunan ve sızdıran tüpteki gaz ile birleşince Baba Yetiş Özçekiç ve çocukları 2 yaşındaki Eren ve 5 yaşındaki Nagihan her yanı saran alevler arasında kaldılar. Çocuklarını kurtarma çabasına giren baba Yetişin vücudunda bu sırada ağır yanıklar oluştu. Çocuklarda çeşitli yerlerinden yaralandılar.

Baba Yetiş, bölgemizde yanık ünitesi bulunmadığından Kocaeli Derince Devlet Hastanesi'nde tedaviye alındı. Hiçbir sağlık güvenceleri bulunmayan ve baba Yetiş’in kağıt ve karton toplayıp kazandığı paralar ile geçimlerini sağlayan aile yangın sonrasında ortada kaldı. Kira olan ev ve içindekiler kullanılmayacak hale gelirken, anne Aslı 3 çocuğu ile birlikte bahçeye kurulan, içinde direk toprağa serilen yatağın dışında hiçbir şey bulunmayan çadırda çocukları ile birlikte bu günlerde kalmaya başladılar.

Çocuklarının yanık yaralarını eczanelerden verilen ücretsiz merhemlerle geçirmeye uğraşan anne Aslı Yılmaz hem çocuklarının yaralarına bakılmasını ,hem de kış gelmeden kendisine uzanacak yardım ellerini bekliyor