Kalıcı Konutlar'da Kazukoğlu'nun "Tepecik" mevkiini Çakırlar'a ve Kalıcı Konutlara bağlayan iki üst geçitin etrafında korkuluk olmaması iki büyük tehlikeyi beraberinde getiriyor. Tepecik Mevkiindeki haneleri ikiye bölen üst geçitten geçmek cesaret ister.

 

 

Üst geçitte "korkuluk" olmayışı ani baş dönmesi halinde aşağı düşeceğiniz anlamı taşıyor. Bir anlık dalgınlık hayatınıza mal olabilir. Çünkü üstü beton altı da asfalt. Yani sert bir madde. Üst geçit yerine yolu kullanmak isteyenler için de her an "kaza" riski söz konusu. Yoldan karşıya geçerken hem bariyerleri aşmalısınız hem iki ana yolu dikkatlice geçmeniz gerekiyor.

 

 

 

Tam bir bilmece aslında bu üst geçit ve yol. Kaza riskini azaltmak için bu üst geçidi inşa edenler neden üst geçide korkuluğu çok görmüşler anlamak bir hayli güç. üst geçidi kullanmamanın da yoldan geçerken bir ölüm tehlikesi taşıması her iki geçişi de zorlaştırıyor. Sakal bıyık hesabı yani "Yukarı tükürsen bıyık aşağı tükürsen sakal" misali. Üst geçitten gitse de, yolu bölerek karşıya geçse  de tehlike "ölüm tehlikesi"! Madem üst geçidi yaptık hiç olmazsa korkulukları da yapılsın ki, "ecelle ölüm arasında" değil, gönül rahatlığıyla gelip geçsin.

Haber;E.TAYHAN