Düzce Ulusal Güçbirliği Platformu olarak düzenlenen konferans 5 Aralık Cumartesi günü saat 13:00 de Kızılay Düğün Salonunda gerçekleşecek.
Düzce Ulusal Güçbirliği Platformu adına Nevin Teke konferans öncesinde düşüncelerini şöyle dile getirdi. “Türkiye’yi bölüp parçalamak üzere teslimiyetçi iktidar ve yerli işbirlikçileriyle Cumhuriyete, Cumhuriyetin Kazanımlarına, Kemalizm’e saldırmaktadırlar.
Sorunlarımız çığ gibi büyümektedir. Yolsuzluk, yoksulluk, işsizlik, ekonomik kriz yanında terör olayları, yargı bağımsızlığı yok edilerek hukuk devleti olma ilkesini çiğneme, müthiş bir gerici kadrolaşmayı görmekteyiz.
Bu tehlikeli gidişi görüp halkımızı uyarmak isteyen aydınlarımız karalanmakta, Ergenekon davası gibi tertiplerle sindirilmek istenmektedir.
Cumhuriyet karşıtı girişimleri amacına ulaştırmak için Kahraman Silahlı Kuvvetlerimizi bile yurt savunmasında etkisiz hale getirmek istenmektedir.
Üniversitelerimizi özerk bilim yuvası olmaktan çıkarıp siyasi iktidarın medreseleri haline getirmeye çalışıyorlar.
Basını susturdular, birçok kalemi satın aldılar. Ulusal çıkarlarımızı savunan televizyon kanallarını bir bir kapattırdılar. Ya da baskı ve şantajla satın aldılar. Kapatamadıklarını etkisiz hale getirmeye çalışıyorlar.
Son günlerde “Demokratik Açılım” adı altında etnik yapıya dayalı çözümler ulusal birliğimizi pekiştirmek yerine ülkeyi kurtarılmış bölgelere ve bir iç savaşa sürükleme tehlikesini taşımaktadır.
Etnik özellikler ön plana çıkarılarak, ırkçılığa dayalı bir kültürle ya da tarikatlara dayalı ümmet kültürüyle çözüm üretmeye çalışmak bölücülüğe davetiye çıkarmak anlamına gelir.
Bütün bunların yapılmasındaki asıl hedef, çağdaş Türkiye’nin kurucusu, aydınlanma devriminin önderi Atatürk’ü ve laik demokratik sosyal hukuk devleti olan Cumhuriyetimizi yıkmaktır.
Bütün bu olayları sessizce izlemek şehitlerimizin emaneti olan yurdumuza ve geleceğimize karşı olan sorumluluğumuzla bağdaşmaz. Demokratik haklarımız çerçevesinde dayanışma ve birlik duygularımızla bu kirli oyunu bozabiliriz.
Unutmayalım ki biz birlik olursak başaramayacaklar. Cumhuriyet kazanacak, sonuçta biz kazanacağız.”dedi.