Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, televizyonumuza özel açıklamalarda bulundu. Düzce Belediye Meclisinde yaptığı konuşmada “belediyenin durumu iç açıcı değil” şeklinde yorumda bulunan ve ardından Düzce belediyesinde fen işleri, park ve bahçeler müdürlükleri ile belediyenin işletmeleri olan İNTAŞ ve YEYPAŞ'ı mercek altına alarak köklü değişiklikler yaptığı konuşulan Keleş, konuya ilişkin sorularımızı yanıtladı. Belediyenin mali açıdan durumun kötü olduğunu doğrulayan Keleş, bu konuda enkaz edebiyatı yapmayacağını belirtirken, ilerleyen günlerde kamuoyunu aydınlatacağını bildirdi.

 

 

ENKAZ EDEBİYATI YAPMAYACAĞIM!

 

 

Keleş, “Belediyelerin hiçbirinin durumu iç açıcı değildir. “Enkaz devraldık” edebiyatı yapmayacağım. Belki düzce belediyesinin borcu biraz daha fazladır. Zaman içinde bir kamuoyu açıklaması yaparak deklare edeceğim. Kaç liraya devrettim kaç lira borçla aldım. Hangi alanlara daha fazla harcanmış zaman içinde detaylı bir şekilde açıklayacağız.” dedi.

 

 

MÜDÜRLÜKLERİMİZİN TAMAMINI ÇEK ETTİK

 

Koltuğu devraldığı günden bu yana belediyenin içinde revizyon yaptığını ifade eden Keleş, tüm müdürlüklerden brifing aldığını bu çalışmalarının ilerleyen günlerde de devam edeceğini açıkladı.

 

Keleş, “ Bir haftadır düzce belediye meclisimizle birlikte tespit yapmaya çalışıyoruz. Müdürlüklerimizin tamamını çek ettik. Yönetici kadrosunu yeniden dizayn ediyoruz. Yeni atadığımız müdürlüler göreve başlıyor. İki tane başkan yardımcısı atadık. –Önümüzdeki günlerde de devam edecek.” dedi.

 

 

 15 GÜNDE ASFALTLANACAK

 

Çalışmalara hızlı başladığını ifade eden Keleş, önümüzdeki günlerde yapacağı yoğun iş gündemi hakkında bilgi verdi. Keleş iddialı iki projesi için arazi konusunda yer arayışında olduklarını dile getirirken, özellikle Konuralp ve Düzce üniversitesinde çalışmalar yapacağını bildirdi.

 

Keleş, “Melen su park projesi ile fuar ve kongre merkezinin arazilerini belediye kazandırmakla ile ilgili çalışmalarımızı başlattık. Turizmle ilgili bazı organizyonların ön çalışmalarını yapıyoruz. İnşallah 15 gün içinde üniversite yolunun asfalt çalışmasını yapacağız. Yarım kalan işi tamamlayacağız. Konuralp’in içindeki ana caddelerin ve antik tiyatronun etrafındaki caddelerin imarı ile ilgili alt yapılarını hallediyoruz. Üniversitemizdeki kazı ile ilgili mali problemi düzce belediyesi olarak çözüp devam edeceğiz. Toplu konut idaresi ile ilgili görüşmeye gidiyoruz. 15 gün içinde sanayi çarşısı esnafı ve mahalle muhtarlarıyla bir araya geleceğiz.” dedi.  

 

SORUMLULAR ORTAYA ÇIKACAK

 

“Bütçe ilgili sıkıntıları aşacağız” diyen Keleş ilk iş olarak meclisten aldığı yetki ile belediyeye ait iki işletmede revizyona gittiğini belirtti. Keleş, Belediyeye ait YEYPAŞ ve İNTAŞ’ın kötü gidişatından sorunlu olanları da ortaya çıkaracaklarını dile getirdi.

 

 

Keleş, “Düzce gerek kendi ekonomik kaynakları, gerekse iller bankası ve genel bütçeden oluşturacağı paylarla mali problemleri aşacağımıza inanıyorum. borç, benim bıraktığımdan çok daha fazla.. tabi şirketlerin durumu iç açıcı değil. Şirketlerin yeni yönetimleri oluşturacağız. Belirlediğimiz iş kollarında aktif olmalarını sağlayacağız. YEYPAŞ geçmişte Düzce’de vergi rekortmeniydi. Bugünkü YEYPAŞ 4 seneden beri zarara çıkan bir YEYPAŞ olmuş. Zarara gitmiş. Aynı şekilde İNTAŞ dışarıya taş satan bir şirket ama kafa kafaya taş satmış. Sattığı ile aldığı arasında bir fark yok. Üretim yükselmiş ama ortada para kar yok, zarar var. Buralarda sorumlu kimse ortaya çıkması için her türlü gayreti göstereceğiz. Alkışlanması gereken bir şey varsa alkışlayacağız. Ama yerilmesi gereken bir konu varsa da üstüne gideceğiz.” dedi.

Haber; S.KAŞKIR