Ramazan bayramı nedeni ile bir mesaj yayınlayan Düzce Valisi Vasip Şahin, “Bayramlar, milli birlik ve beraberliğimizin pekiştirildiği, dayanışma ve yardımlaşma hasletlerinin geliştirildiği, sevinçlerin paylaşıldığı günlerdir.” Dedi. “Kültürümüzün çok önemli öğelerinden birisi olarak Bayramlar, milli benlik ve kimliğimizi yüzyıllardır besleye gelmekte ve nesillerin bir büyük kültüre, yüce bir millete mensup olmak gibi özgüvenini pekiştirici fonksiyon icra etmektedir.” İfadelerini kullandı.

Vali Şahin mesajında şu ifadelere yer verdi;

“Aynı kültüre sahip diğer milletlerden farklı olarak, milletimiz tarih boyunca bu idrak ve bilinçle bayramlara sahip çıkmış ve coşku içerisinde kutlamıştır.

Günümüzde de aynı bilinç ve coşkuyla idrak ettiğimiz Bayramlarımız, her türlü hesap ve oyunlara rağmen milletimizin birlik ve beraberliğinin yapı taşı olmaya devam etmektedir.

Gerek millet, gerekse bu milletin birer ferdi olarak her birimiz, bu değerlerimizi yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak vebali ve sorumluluğunu taşıdığımızı unutmamak ve yeni kuşaklara örnek bir şekilde davranmak, gerekli özeni ve dikkati göstermek durumundayız.

Bu idrak ve bilinçle, tüm vatandaşlarımızın Ramazan Bayramını ve bu bayram içerisinde kutlayacağımız 30 Ağustos Zafer Bayramını kutluyor, aziz şehitlerimizi rahmet, kahraman gazilerimizi şükran ve minnetle anıyor, sağlık ve mutluluklar diliyorum.” Dedi.

Haber; R. BAL