TBMM 23. dönem milletvekili Prof. Dr. Celal Erbay, Erol Tayhan'la Manşet programında siyaset ve yeniden adaylık konusunda sorulara açıklık getirdi.

Milletvekilliğinin ardından siyasetten kopmadığını belirten Erbay, vatandaşların hala kendisine gelerek sorunlarını ilettiğini söyledi.

Halk beni arıyor

Erbay, “ 4 yıl milletvekilliği yaptım, 4 yıl Düzce'nin derdi benim derdim oldu. Milletvekilliğim bitti diyerek bu derdi bırakamam. Halk beni buluyor beni arıyor. Aradan 2 yıl geçti halkın sıkıntısını çözmeye hazır olmasam halk beni aramaz. Yeni vekillerimizi de töhmet atında bırakmak istemem elbette onlarda çalışıyordur. Milletvekiliyken haftada 1 gün il başkanlığına gelerek halkı dinleyen Erbay, aynı şekilde ilgilenecektir. Haftada 2 gün eylemli olarak derse giriyorum. Haftada 5 günü de eski siyasetçi olarak partimin ve arkadaşlarımın emrindeyim. Her 2 haftada bir gün Ankara'dayım. Mutlaka bakanlarla ve Başbakanlar görüşürüm. “diye konuştu.

“Ben nerede hata yaptım” diye sordum

Erbay, 2. dönem milletvekili olarak gösterilmemesini ise “nasip işi” olarak nitelendirdi.

Erbay, “Hiç sorgulamadım desem yalan olur. Kendi kendine “ben nerede hata yaptım” diye sordum. Şunu kesinleştirdim: “Bu iş Nasip işi”. Elimden geleni yaptım hatta o zaman başbakana özel bir mektup da yazdım. Ama neden aday gösterilmedim diye sormadım.”dedi.

Mazeret kaynağı olmuş

Celal Erbay, “Düzce'de çözülmeyen sorunlara depremin mazeret olarak gösterildiğini savundu.

Erbay, “Deprem travması kısa zamanda gelip geçen bir durum değil. Şunu gördüm diyebilirim. Deprem insanların sorumluluk anlayışları ve görevlerini biraz gevşetmiş. Sorumlulukları yerine getirmeyenler açısından mazeret kaynağı olmuş.”diye konuştu.

Yap boz tahtası gibi

Eğitimde başarısızlığında sürekli idareci değişimine bağlayan Erbay, “ eğitimin dört ayağı vardır. İdare, öğretmen, veli ve öğrenci. Eğer sonuç elde etmek istiyorsan bu dört ayağı iyi dinleyip değerlendireceksin. Ancak bizdeki idari değişiklikler çok sık oluyor. Yap boz tahtası gibi. Bu süreçte en az yetkisi olanlarda vekillerdir.” dedi.

Erbay, Eski milli Eğitim Müdürünün de emekliliğine 8 ay kala değiştirilmesini de nezaket kurallarına uygun olmadığını söyledi.

OSB Bağlantı yolu, Üniversite yolu gibi sorunların hala çözülememesini Erbay, takip de eksiklik olmasına bağladı.

Erbay, “Başlattığımız işi takip edeceğim dedim. Takip etmek de mecburiyetindeyiz. Demekki takipte eksiklik var.”dedi.

Niyet, talep ve beklentim yok

Hala siyasetin içinde olduğuna dikkat çeken Erbay, bunların yeniden adaylık için yapılan çalışmalar olmadığını ifade ederken, belediye başkanlığı adaylığı için de net konuştu.

Erbay, “biz yaptıklarımızı ileride vekil olmaya altyapı sağlamak için yapmıyoruz. Birikimlerimizi paylaşmak zorundayız. Düzce'nin yetiştirdiği aydınlar olarak birikimlerimizi paylaşarak aydınlatmaya devam edeceğiz. Belediye başkanlığı için de öyle bir niyet, talep ve beklentim yok. Düzce belediye başkanı var ve başkan olmak arzusunda olan bir sürü arkadaşımız var. Allah herkesin malına pazar nasip etsin. “diye konuştu.

Düzce'deki kültürel çeşitliliğe dikkat çeken Erbay, ayrıca Düzce üniversitesine bu birlik ve beraberliği bütünleştirmek adına mutlaka ilahiyat fakültesi yaptırılması gerektiğini dile getirdi.

Haber: S. KAŞKIR