Öğrenci sayısındaki artış, var olan yurtların yetersizliği ve buna rağmen bu yurtların kızlı erkekli olması Başbakan’ın bu konuları gündeme getirmesiyle tartışma konusu oldu. Düzce’de de bulunan YurtKur’a ait yurtlarda barınan öğrencilerin bir kısmı da kızlı erkekli olan yurtlarda barınmakta. 

Başbakan Erdoğan’ın grup toplantısında yaptığı konuşmasında, “Biz Muhafazakar Demokrat bir parti olarak bu ülkede ebeveynlerin çocukları bize emanet, biz kızların erkeklerin devletin yurtlarında karışık kalmasına müsaade etmedik müsaade etmiyoruz. Dünyada eğitim öğretim psikolojisinin içerisinde bile bunun verimlilik açısında hiçbir izahı yapılamaz. Kızlarımızın erkek öğrencilerle bir defa ayrıştırması çalışmalarını devam ettiriyoruz. Şu ana kadar % 75 oranında bunu gerçekleştirdik” dedi.


DÜZCE’DE YENİ YAPILAN YURTLA SORUN KALMAYACAK


Şıralık’ta bulunan Avni Akyol Yurdunda sadece erkerler barınırken, Konuralp’te bulunan Düzce – Konuralp öğrenci yurdunda 3 blokluk yurdun 2 bloğunda kız, 1 bloğunda ise erkekler barınıyor.
Yetkililerden alınan bilgilere göre, yeni yapılacak olan yurtla beraber bu Konuralp’teki barınma sorunun çözüleceği ve kızlı erkekli kalınan yurtların ayrılacağı dile getirildi.
2014 yılının Mart ayında yapılacak olan yerel seçimlerde bazı bakanların yer değişimine uğrayacağı konuşulurken bu yurt sorunlarının dile getirilmesiyle Gençlik ve Spor Bakanı olan Suat Kılıç’ın da yerinden olacağı öngörülüyor. Öğrenci sayısının giderek artması ve yurtların yetersiz olması Bakan Kılıç’ın hanesine eksi olarak yazıldığı düşünülüyor.


“YAŞAM TARZINA MÜDAHALE DEĞİLDİR”


Yurtların yetersiz kaldığı bazı il ve ilçelerde evlerde kızlı erkekli yaşam sürmeleri sorunun baş gösterdiğini de dile getiren Başbakan Erdoğan, birlikte yaşanan evler tespit edildiği takdirde ailelere haber verileceğini bildirdi. Polisin özel evlere müdahile edilmesi konusunda karşı çıkan gruba ise AK Partili Kurmaylar tarafından cevap verildi. Kabahatler Kanunu ile Polis Vazife ve Selahiyetleri Kanununda yer aldığı dile getirildi. 


Başbakan Erdoğan, “ Yurtların yeterli olmadığı noktalarda evlerde birlikte yaşama olaylarını meydana geliyor. Yetkili birimlere gelen istihbari bilgiler söz konusu. Bu bilgiler doğrultusunda Valiliklerimiz bu durumlara müdahale ediyorlar. Bu evlerde neler olduğu belli olmuyor. Ondan sonra anneler babalar feryad ediyorlar, devlet nerde diyorlar. Biz bu durumlara müdahil olmak durumundayız. Bu yaşam tarzına müdahale değildir.” Dedi.

Haber; G.KARDUZ