SES Düzce İl Temsilciliği Başkanı Cemal Yılmaz Dünya Sosyal Hizmet günü dolayısıyla yaptığı açıklamada günümüzde sosyal hizmetin, ihtiyaç gruplarının sorunlarını asgari düzeyde de olsa çözmek yerine, bu sorunları yönetmenin ve farklı amaçlar için istismar etmenin aracına dönüştürüldüğünü iddia etti.
Yaşlı ve özürlü bakımının ekonomik bir soruna indirgenerek bir yandan evde bakım adı altında ailelerinin sırtına yüklendiğini diğer taraftan da özel teşebbüsün kar elde etmesinin aracı kılındığını öne süren Yılmaz, bakıma muhtaç çocuk ve gençlerin de toplumdan yalıtık merkezlerde(sevgi evleri) toplanarak hiçbir önlem alınmadan sorunlu aile ortamına verildiğini belirtti.
Sayıları ve sorunları giderek artan sokaktaki çocuklara bir çözüm üretilemediğine dikkat çeken Yılmaz,. “Suçluluğu yaratan nedenler devasa boyutlara çıkarken karakol ve cezaevleriyle sosyal olaylar kontrol edilmeye çalışılıyor. Kadınlara yönelik şiddetin kaynaklarından biri olan aile kurumu çarenin başlıca adresi olarak gösteriliyor. Kadın sığınma evleri ise adeta toplama kamplarını andırıyor. Muhafazakar toplum inşası hedefine koşulan sosyal hizmet kurumları, plansız ve programsız bir biçimde değişikliklere gidiliyor ve gelecekleri belirsiz kılınan sosyal hizmet çalışanlara adeta mobing uygulanıyor.”dedi.

Haber: S. KAŞKIR