5 Nisan Avukatlar Günü etkinlikleri Düzce'de Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu ile başladı. Saygı duruşu ve istiklal marşının ardından avukatlar adına anıta çelengi Düzce Baro Başkanı Avukat Ali Dilber bıraktı.

Tören sonrasında açıklamalarda bulunan Baro Başkanı Avukat Dilber, avukatların sorunları hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Meslek şehidi Avukat Tahir Elçi anarak sözlerine başlayan Başkan Dilber, “Savunma mesleği olan avukatlık ve mesleğimizin örgütleri barolar Anayasada savunma mesleği ve barolar adı altında Anayasanın yargı bölümünde yerini almalıdır” dedi.

Hukuk devleti olmak için Hakimler ve Savcıların kurumlarının ayrılması gerektiğini belirten Dilber, “Hakimler ve savcıların mesleğe kabul ve atamalarının ayrı ayrı yapılması gerektiğini düşünüyorum. Özellikle Hakimlik mesleğine kabulde en az 3 yıl avukatlık yapmış olma ve mesleğe başlama yaşının 30 yaş ile sınırlandırılması gerektiği görüşündeyim” diye konuştu.

"Bırakın adalet yerini bulsun, isterse kıyamet kopsun" diye konuşmasını sürdüren  Dilber, Savcıların karar makamı olan kürsüden indirilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.