Bugün tüm sağlıkçıların, doktor, hemşire ve sağlık çalışanlarının günü. Her yıl Mart ayının 14. günü ülkemizde Tıp Bayramı olarak kutlanıyor, ancak sendikalara göre, sağlık çalışanları bayram olarak kutlanılması gereken bugünü sorunları nedeniyle tam manasıyla kutlayamıyor… Sendikalar da gün dolayısıyla yaptıkları açıklamalarda hükümetin sağlık politikaları bir kez daha eleştirdi ve çözüm istedi.


SES Düzce İl Temsilcisi Cemal Yılmaz, 14 Mart Tıp Bayramı'nda, sağlık alanında acil çözülmesi gerektiğini vurguladığı 10 talep sıraladı. Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES)'ndan 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla yapılan açıklamada, “Sağlık çalışanları bu ülkenin hemen hemen tamamı gibi mutsuzdur, geleceğinden kaygılıdır, öfkelidir,”dedi.


Yılmaz, Türk Tabipleri Birliği, Türk Dişhekimleri Birliği, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası, Devrimci Sağlık İşçileri Sendikası, Türk Hemşireler Derneği, Ebeler Derneği, Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği, Tüm Radyoloji Teknisyenleri/Teknikerleri Derneği ve Türk Medikal Radyoteknoloji Teknisyenleri/Teknikerleri Derneği adına 14 Mart’ta 10 acil talep sıraladı.


Bugünün önemiyle ilgili Türk Sağlık-Sen Düzce Şube Başkanı Şemseddin Bahadır da tüm sağlık çalışanları adına bir açıkla yaptı. Bahadır, bugünü bayram gibi kutlamak istediklerini ama koşulların elvermediğini sert bir şekilde eleştirdi.


LAFA DEĞİL İCRAATA BAKARIM


Bu konuda hükümeti suçlayan Bahadır, Ak Parti'nin sloganını kullanarak ince bir mesaj verdi.

Bahadır, “Lafa değil icraata bakıyoruz ve ortaya çıkan bu tablo ile sağlık çalışanı olarak sadece ve sadece ıstırap duyuyoruz.14 Mart, bizim için keşke bayram coşkusu ve sevinci ile kutlayabileceğimiz bir tarih olsaydı. Fakat bu anlamlı günü sağlık çalışanları değil, sağlık çalışanlarını sorunlar yumağı içinde bırakanlar kutlayacak. Yine süslü sözler, hamaset dolu mesajlar işiteceğiz.” dedi.


Sağlık-Sen Düzce Şube Başkanı Doç Dr. Melih Engin Erkan da yaptığı yazılı açıklamada “En kutsal varlığımız olan hayata hizmet eden sağlık çalışanları mağdur edilmesin, hakları verilsin.”dedi.

Erkan, “Onlar kutsal bir görev ifa ediyorlar. Onlar, yardımına ihtiyaç duyduğunuz hiçbir an halkımızı geri çevirmiyor.Gece, gündüz, tatil, bayram demeden hastalarımızın etrafında pervane oluyorlar. Onlar, kocaman yürekleriyle, her zaman olduğu gibi 14 Mart Tıp bayramında da halkımıza diyorlar ki “Sizin sağlığınız bizim bayramımızdır.”dedi.

 

Haber;S.Kaşkır