Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyeleri, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü'yü makamında ziyaret etti.

Ziyarete; Düzce TSO Yönetim Kurulu Başkanı Fahri Çakır, Başkan Yardımcıları Mehmet Danışmaz ve Abdülkadir Albayrakoğlu, Yönetim Kurulu Üyeleri Ekrem Gökçe ve Murat Saydam katıldı.

Düzce'nin genel sorunlarının konuşulduğu çalışma ziyaretinde Düzce sanayisini ve Düzce'de yatırımı bulunan iş adamlarını ilgilendiren, bakanlığın ilgi alanındaki konular üzerinde de konuşmalar yapıldı. Toplantıda ayrıca, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Düzce TSO işbirliği ile Düzce'deki sanayicilerin sorunlarının ele alınacağı istişare toplantısı yapılmasına karar verildi.

"Düzce Sanayi Platformu" beklemede

Bilindiği gibi önceki yıllarda il protokolünün de katılımıyla gerçekleştirilen toplantılarda sanayicilerle idareciler bir araya geliyordu. Düzce sanayisinde sıkıntıları aşmak ve sorunlara ortak çözüm yolları aramak için düzenlenen toplantılarda sanayiciler, taleplerini ve karşılaştıkları sorunları dile getiriyordu.

2011 yılında dönemin Valisi Vasip Şahin'in öncülüğünde ve Düzce TSO işbirliğinde "Düzce Sanayi Platformu" adı altında düzenlenen ve her ay bir fabrikada gerçekleştirilen toplantıların tekrar başlaması için Düzce TSO, geçtiğimiz aylarda girişimlere başlamıştı. Bakan Özlü'nün olur verdiği istişare toplantısının dışında sanayici ve kamu kuruluşlarını bir araya getiren bu önemli toplantıların da önümüzdeki günlerde tekrar başlatılması bekleniyor.

Haber: C. ÜSTÜNER