MARKA'nın Valilik, Belediye, İGM ve TSO işbirliği ile düzenlediği Kentsel Strateji Çalışma Toplantısı'nın büyük kısmı yıllardır çözüm bekleyen sorunların katılımcılar tarafından tekrar gündeme getirilmesiyle geçti. Düzce'nin geleceği için yapılan toplantı çözüm önerileri ve hedeflerden çok sorunların dile getirilmesiyle geçince bekleneni vermedi.

Düzce'nin sorunları, ihtiyaçları ve hedefleri için MARKA tarafından düzenlenen Kentsel Strateji Çalışma Toplantısı'nın öğlene kadar olan kısmında sadece sorunlar anlatıldı. Toplantıda söz alan bürokratlar, yerel yöneticiler ve sivil toplum örgütü temsilcilerinin büyük çoğunluğu Düzce'deki mevcut sorunlara konuşmasında yer verince, 'sorunların çözümü için neler yapılmalı?' sorusunun cevabı alınamadı. Düzce'nin geleceğini yakından ilgilendirmesi nedeniyle sonucu merakla beklenen toplantıda bir çok alanda yılladır çözüm bekleyen sorunlar katılımcılar tarafından tek tek tekrar gündeme getirilince toplantı saati çözümleri tartışmaya yetmedi. Toplantının öğleden sonra olan kısmına sadece çalışma grupları devam ederken konuşmacılar tarafından anlatılan sorunların MARKA yetkilileri tarafından not alındığı ilerleyen günlerde sorunların rapor haline getirileceği öğrenildi.

Vali: Düzce gelişmede hız kazandı

Düzce Valiliği, Düzce Belediyesi, Düzce İl Genel Meclisi, Düzce Ticaret ve Sanayi Odası işbirliği ile Pelemir Otel’de düzenlenen toplantıya Vali Vasip Şahin, Belediye Başkanı İsmail Bayram, İl Genel Sekreteri Kenan Üstünel, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) Genel Sekreteri Erkan Ayan, ilçe belediye başkanları, sivil toplum örgütleri ve davetliler katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Vasip Şahin, Düzce'nin bir takım sorunlarının bulunduğunu ifade ederek sorunlara yönelik iyi niyetli çalışmalar yaptıklarını, böylelikle Düzce'nin gelişme açısından önemli bir hız kazandığını söyledi.

Düzce'yi daha iyi ve gelişmiş bir il seviyesine nasıl çıkartabilecekleri konusunu görüşmek üzere biraraya geldiklerine dikkati çeken Şahin, şöyle konuştu: ''Biz burada önceden yapılan çalışmaları göz önünde tutarak, onlara da kıymet atfederek, bunun üzerine neler katılabileceğine yönelik çalışma ve araştırma yapmak için bulunuyoruz. Düzce'nin geleceğine yönelik çalışmalar bugün başlamış oluyor. 3 ay sürecek çalışmada ön tespitler, kararlar ve ilkeler ortaya çıkacak. Bu çalışmanın sonunda sadece geleceğe yönelik bir takım kağıt üstüne kalan stratejiler, tavsiyeler ve değerlendirmeler değil, aynı zamanda örnek planlamalar, programlar ve yedek planlananlar üretilmeye çalışılacaktır. Yani bu çalışmaların sonucunda bir şeyden istifade etmek durumunda olacağız.''

“Düzce’nin geleceği iyi”

Daha sonra konuşan Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram ise Düzce'de yaşayan bireyler olarak Düzce'nin potansiyeline ne kadar hakim olduklarının bu toplantıda ortaya çıkacağını söyleyerek doğal potansiyeller dışında nelerin olduğunun da masaya yatırılacağını ifade etti.
Düzce'nin diğer Karadeniz bölgesinde yer alan illere göre yoğun nüfusa sahip olduğunu ifade eden Bayram, “Düzce’nin belli bir süreç içinde yaşadığı sıkıntıları hepimiz biliyoruz. Ama görüyoruz ki Düzce ili tüm sıkıntılara rağmen Karadeniz Bölgesi’nde nüfusun azalmasına rağmen Düzce’de artması Düzce’nin geleceğinin iyi olduğunu gösteriyor. Tabii bu gidişatın daha iyi olması adına bizlerin de üzerine önemli görevler düşüyor.“ dedi.

Konuşmaların ardından Şehir Bölge Planlayıcısı Dr. Faruk Özsoy moderatörlüğünde, Düzce'nin sorunlarının, ihtiyaçlarının ve geleceğinin görüşüldüğü toplantıya geçildi. 

Haber; C. ÜSTÜNER