“Valilik'te değerlendirme toplantısı yapıldı”

AK Parti İl Başkanı Mustafa Yılmaz, dün belediye başkanı ve milletvekilleri ile valilikte yapılan toplantı hakkında bilgiler verdi. Toplantıda, bütçe görüşmeleri nedeniyle uzun zamandır Düzce’de bulunamayan milletvekilleri ile yapılan işleri ve yapılacak projeleri değerlendiklerini belirten Yılmaz, kültür merkezi ve emniyet müdürlüğüne yapılacak ek binanın gündeme alındığını söyledi.

Yılmaz, “Milletvekilleri meclisteki çalışmalarından dolayı uzun zamandır Düzce’de bulunamamışlardı. Meclisin bir haftalık tatil döneminden yararlanarak valimiz, milletvekillerimiz, belediye başkanımız ve merkez ilçe başkanımız ile değerlendirme toplantısı yaptık. Düzce’de yapılan işlerin ne durumda olduğu ve yapılacaklarla ilgili görüş alışverişinde bulunduk. Düzce Belediyesi üzerinde yapılan kültür merkezi ile ilgili son değerlendirmeler yapıldı. Kültür merkezi düzce belediyesine devredilmişti. Ancak turizm bakanımızın bu tesisin bakanlığa geri verilmesi için belediyeden geri istemişti. Bununla ilgili belediye başkanımız meclis kararını alarak bakanlığa gönderdiğini ifade etti. Kültür merkezinin bitirilmesi ile ilgili takip yapılacak. “ dedi.

Düzce Emniyeti büyüyor

Yılmaz ayrıca Düzce İl Emniyet Müdürlüğü binasının artık yetersiz olması nedeniyle yapımı gündemde olan ek bina ile ilgili çalışmalardaki son durum hakkında da bilgiler verdi.

Yılmaz, ”Emniyet müdürlüğünün ek bina yapılması ile ilgili çalışma var. Onunla ilgili arsa temin edilmesi ile ilgili ya da mevcut binanın genişletilmesi ile ilgili görüşmelerimiz var.” dedi.

“Düzce’nin sorunlarını iletmek doğru olmaz”

Cumhurbaşkanının Düzce’ye yapacağı ziyaretin önemli olduğunu vurgulayan Yılmaz, ziyarette daha çok sanayiciler ilgili sorunların gündeme geleceğini belirtti. Yılmaz, cumhurbaşkanlığının icra organı başlarından biri olmadığını bu nedenle Düzce ile ilgili sorunları iletmenin de çok doğru olmadığını söyledi.

Yılmaz, “Düzce il olduktan sonra ilk gelecek olan cumhurbaşkanı. Programda valilik, belediye fabrika ziyareti, yemek programı ve üniversite ziyareti var. Cumhurbaşkanımız icra organın başında olan bir kişi olmadığı için Düzce'nin sorunlarından daha çok sanayiciler bir araya geleceğinden ticaret ve sanayi kesimini ilgilendiren sorunların gündeme geleceğini düşünüyorum. Çok icracı bir makam olmadığı için Düzce’nin sorunlarının cumhurbaşkanına iletmenin doğru olmayacağı kanısındayım.” diye konuştu.

“Süre aşımından dolayı ceza verilmedi”

Son günlerde AK Parti İl Yönetimi'nin bazı İl Genel Meclisi üyeleri hakkında aldığı disiplin soruşturması hakkında basında çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirten Yılmaz, disiplin suçunun olduğunu ancak süre aşımından dolayı ceza verilmediğini söyledi. 

Yılmaz, “Daha önceden il genel meclis üyelerinden bazılarının disiplin kuruluna sevki söz konusu oldu. Bununla ilgili bazı medya organları işin muhataplarından bilgi olmadan haber yapıyorlar. Bunlar bu yayın organlarının ciddiyetini gösteriyor. Konu bazılarının yazıp çizdiği gibi değil. Sonuçta disiplin suçu işlenmiştir. Bununla ilgili tüzüğün 118. maddesinde zaman aşımına tabi. Burada da 6 aylık bir zaman aşımı oluştuğu için disiplin kurulu cezai işlem yapamamıştır. Bir suç unsuru var ancak 6 aylık bir zaman aşımından dolayı karar bağlanamadığından dolayı ceza verilemedi.” diye konuştu.

Haber; S. KAŞKIR