Roman Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri ve kanaat önderleriyle Dolmabahçe’de düzenlenen kahvaltıda Başbakan Ahmet Davutoğlu Romanlar ile bir araya geldi. Romanların sorunlarının paylaşıldığı toplantıya 90 kişi katıldı. Düzce’de yaşayan Roman vatandaşların sorunlarını Düzce Romanlar Derneği Başkanı İhsan Gün ve Derneğin Yönetim Kurulu Üyesi Sibel Gün Çabuk Başbakan Ahmet Davutoğlu’na iletti.

Dernek Başkanı Gün toplantıda Başbakan Davutoğlu’dan talep ettiklerini dile getirdi. Başbakan’ın dertlerini dinlediğini söyleyen Gün, “Çocuklarımızın eğitim hayatını iyi bir şekilde tamamlayarak devlete daha iyi noktalarda hizmet edebilmeleri için Başbakanımızdan ricada bulundum. Başbakanımız düşünceme olumlu yaklaştı. Kendisi Roman bir danışmanla çalışacağını söyledi. Görüşmeden memnun ayrıldık. “ dedi.

Camikebir Mahallesi’nden yapılan Kentsel Dönüşümle birlikte o noktada yaşayan Roman vatandaşların dağıldığını söyleyen Gün, Başbakan Davutoğlu’ndan bu konuda çözüm talep ettiğini söyledi. Derneğin Yönetim Kurulu Üyesi ve aynı zamanda Ak Parti Kadın Kolları Üyesi olan Sibel Gün Çabuk Düzce’de Roman kadınların yaşadığı sorunları Başbakan Davutoğlu’na ilettiğini söyledi. Gün, “Roman kızlarımızın küçük yaşta evlendirilmemelerini talep ettik. Kızlarımızın eğitimlerini alabilmelerini, kadınlarımızın iş hayatında istihdam edilmelerini rica ettik. Düzceli kadınlarımız için kadın doğum hastanesi ihtiyacını dile getirdik.” Dedi.






Gün, Başbakan Davutoğlu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’e Düzce Tütün Kolonyası ve Düzce fındığı hediye etti.

Haber:Y.SEVER