Gündemi meşgul eden Düzce ile Gümüşova arasındaki duble yol konusunda yaşanan son gelişmelerin ardından yolda çalışmaların başlatıldığı öğrenildi. İhalenin yapıldığı yolda havaların düzelmesiyle birlikte yapım çalışmalarının da devam etmesi bekleniyor.

Geçtiğimiz haftalarda ihalesi yapılan duble yolun Küçük Melen Köprüsü ile Gölyaka Sapağı arasındaki 7.5 kilometrelik bölgenin ihalesini Kartal Yapı aldı. İhaleyi alan firmanın çalışmalara başladığı da öğrenildi. Yapılan çalışmalar kapsamında Gölyaka Sapağı'nda bulunan köprünün yapım çalışmaları da bulunuyor. Yapım çalışmaları başlayan yol üzerinde çalışmalar sırasında yoldan geçişlerde tek şeritli olarak verilecek.

Diğer taraftan çalışmaların belirtilen alanlar içinde 2010 yılının ekim ayına kadar bitirilmesi hedefleniyor. Çalışmaların havaların iyi gitmesiyle birlikte ara vermeden devam edeceği de belirtilirken yolun yapılması ile birlikte İstanbul ile Ankara arasında köprü görevi gören D-100 karayolunda ciddi rahatlığın da olması bekleniyor. Ciddi kazalarında yaşandığı yol üzerinde ilk etap çalışmaların bitmesiyle birlikte sıkıntıların da önüne geçilecek.