Temmuz ayı içerisinde yapılması planlanırken, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'ın kardeşi Okan Arslan’ın vefatı dolayısıyla ertelenen ziyaret bugün gerçekleştiriliyor. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Kaynaşlı'da Vali Zülkif Dağlı, Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Düzce İl Jandarma Komutanı Albay Yılmaz Özdemir, Düzce İl Emniyet Müdürü Hüseyin Deniz, ilçe belediye başkanları ve siyasilerin yer aldığı heyet tarafından çiçeklerle karşılandı.

İlk durak Valilik oldu

Düzce ve Akçakoca'da ulaşımda yaşanan sorunların yerinde inceleneceği ziyaretin ilk durağı Valilik oldu. Makam araçlarından iner inmez yine çiçek takdim edilen Özlü ve Arslan karşılama heyeti ile tek tek tokalaştıktan sonra valilik binasına geçti. Burada ilin idareci ve yerel yöneticileri ile bir toplantı gerçekleştiren bakanlar, devam eden yatırımlar ve hayata geçirilecek projelerin son durumuna ilişkin brifing aldı. Ziyaretin anısına ahşap sandık hediye edilen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Valilik Şeref Defteri'ni imzaladı.

Bakan Özlü: Düzce'nin gelişmesi ve kalkınması için...

Toplantının ardından kameraların karşısına geçen Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Uzun zamandır Düzce'de yapmayı düşündükleri toplantıyı gerçekleştirdiklerini ifade eden Bakan Faruk Özlü, "Ulaştırma bakanlığımızın Düzce'de ciddi yatırımları var. Bakanımız açıklama yapacak tek tek. Düzce'nin gelişmesi ve kalkınması için yapılacakları sayın bakan açıklayacak." diyerek sözü Bakan Arslan'a bıraktı.

Projeler hakkında tek tek bilgi verdi

Ülke genelinde bakanlık olarak gerçekleştirdikleri çalışmalar hakkında genel bilgiler verdikten sonra sözü Düzce'ye getiren Bakan Ahmet Arslan, "Düzce'nin ihtiyaçlarını ve çözüm önerilerini biliyoruz. Düzce'nin çözüm önerilerini de ortaya koyacak şekilde güzel bir toplantı yaptık. İnşallah bu vesile ile yaptığımız çalışmanın sonuçlarının Düzceli hemşehrilerimize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum." dedi ve tamamlanmayı bekleyen projeler hakkında tek tek açıklamalarda bulundu:

- 16 kilometrelik Melenağzı Akçakoca yolunun 34 milyon proje bedeli var. Bu sene sonunda onu bir şekilde bitirmiş olacağız, bu önemlidir.

- Yine Düzce-Akçakoca yoluna 18.5 kilometre taşmastik asfalt yapılması işini inşallah bu sene sonunda bitirmiş olacağız.

- Gümüşova-Gerede yolu arasında bağlantı yolunun Düzce otoyoluna bağlanması ki -4.5 kilometre ve proje bedeli 38 milyon lira, bunun da epeyce kısmını yaptık. Bu sene sonunda bitirmiş olacağız

Anadolu otoyolunun Abant Kavşağı 1. bölge ile özellikle Abant Kavşağı yolu arasında üst yapı iyileştirmesi ve onarımı yaklaşık 7 milyon lira. Bunu da bu sene sonunda bitireceğiz.

- Gümüşova-Gerede otoyolunun Düzce Kavşağı ve Kaynaşlı Kavşağı arasındaki kavşak kolunun genişletilmesi önemli bir projemizdi. 26 milyon liraya ihalesi yapıldı, çalışmalara başlandı. Önümüzdeki yol bitirmiş olacağız.

- Akçakoca-Ereğli ayrımı Düzce yolu üzerinde bulunan Üskübü Melen Köprüsü ile Hendek-Düzce yolu üzerinde bulunan Küçük Melen Köprüsü 8.5 milyon liralık bir iş. Bu da devam ediyor, sene sonunda bitirmiş olacağız

- Melenağzı Körpüsü'nde iyileştirme çalışması var. Bu da bitecektir. Bunlar devam eden işleri hatırlatmak ve bitme sürelerini ortaya koymak için söylenmiş sözler. Bunun dışında il merkezi ve ilçelerle ilgili projeleri masaya yatırdık."

"Düzce çevre yolunun kalan kısmının tamamlanması önemli bir proje." diyen Bakan Arslan, şöyle devam etti: "Bu projenin, proje yapımı bitmek üzere. Biter bitmez yatırım programı ile ilişkilendireceğiz ve inşallah devamında bunu yapmaya başlayacağız. Akçakoca'da özellikle Karadeniz sahil yolunun da tamamlayıcısı olan yol ki bu Rize'den başlayarak Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nden Avrupa'ya kadar gidecek olan Karadeniz Sahil Yolu'nun parçası projelerini hazırlıyoruz, bitmek üzere. Biter bitmez yatırım programı ile ilişkilendireceğiz.Yaklaşık 6 kilometrelik Akçakoca-Sakarya yolu projesinin 3 kilometresini bitirdik, kalan 3 kilometreyi heyelanlı kısım da dahil ihalesine başladık. Sürecini tamamladık bu sene sonunda tamamını bitirmiş olacağız. Olimpiyat kavşağı ve bunun devamındaki dönen kavşağın yapılması ile ilgili belediyemiz imar plan çalışmalarını bitiriyor. Bitirir bitirmez hemen onun da yapımına başlayacağız.

Yine Düzce E-5 mevcut yol ve yan yolların tamamının yenilenmesi ve eksik olan kısımların tamamlanması da 2018 yatırım programı kapsamında yapmış olacağız."

Yeni stadyumun yeri karayollarından

Düzce'de stadyum yapımı ile ilgili bir alan ihtiyacı olduğunu anımsatan Bakan Arslan, şunları kaydetti: "Karayolları genel müdürlüğümüze ait 88 buçuk dönümlük bir alan var. Buranın 40 dönümü karayollarının. Bu bölgede yaptığı işlerle ilgili bir üssü olması adına önemliydi kalan 48 buçuk dönümün stadyum yapımı ile ilgili devri konusunda mutabakatımız var. Bakanlık ve karayolları genel müdürlüğü olarak uygun görüş verdik. İnşallah kısa sürede bitecek. Stadyumun yerle ilgili sıkıntısı çözüldüğü için yapılmış olacak."

Kaynaşlı'ya imam hatip lisesi için yer verilecek

Kaynaşlı'ya yeni bir imam hatip lisesi yapımıyla ilgili bakanlığa ait yerin talep edildiğini açıklayan Bakan Arslan, "Süreçleri başlattık gereğini çok kısa sürede yapacağız." dedi.

Yollar güzelleştirilecek

Sadece Düzce'de değil etrafındaki bütün yollarda yolların güzel hale getirilmesi ve refüjlerin peyzajının yapılması ile ilgili seferberlik başlatıldığını belirten Arslan, "Bu seferberlik kapsamında Düzce ve ilçelerindeki mevcut yollar ve yan yolların refüjlerin yapılmasını tamamlamış olacağız.

Turistlik mekanlara erişimle ilgili zaman zaman tabela sıkıntısı yaşandığını biliyoruz. Oralardaki tarihi ve turistlik yerlerle ilgili özel tabelalarında ilgili yerlere yerleştirilmesi konusunda talep vardı. Onun da gereğini yapıyoruz." diye konuştu.

Gölyaka'ya 3 konuda destek

"Gölyaka'da bir festival alanı ve havacılık festivali ile ilgili bir pist yapımı söz konusu bu pistle ilgili de bakanlık olarak üç konuda destek verebiliriz." diyen Bakan Ahmet Arslan, şu şekilde konuşmasını sürdürdü: "Birincisi Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'müzün maniyalar çerçevesinde  gerekli izinleri vermesi ve maniyaları buna göre ayarlaması söz konusu, bunun gereğini yapacağız.Yine bu konuda tecrübeli olan Alt Yapı Yatırımları Genel Müdürlüğü her türlü teknik desteği verecek. Düzce Valiliği'miz de özel idare marifetiyle bunun gereğini yapacak."

"İmarı bitirir bitirmez Balıkçı Barınağı'nı Düzce'ye kazandırmış olacağız"

Akçakoca'daki mevcut balıkçı barınağının çok eski bir barınak olduğunu ve söz konusu alanın yat limanına çevrilmesi ihtiyacı olduğunu ifade eden Bakan Arslan, şunları kaydetti: "Ancak çevirmeden önce balıkçılarımızın barınabileceği daha iyi bir barınağı daha doğuda yapmakla ilgili geçen sene süreçleri başlatmıştık, çalışmalar devam ediyor. İnşallah onları bitirmek üzerindeyiz. Bakanımız başta olmak üzere ilgili arkadaşlar gerekli desteği veriyor. İmarı bitirir bitirmez Balıkçı Barınağı'nı Düzce'ye kazandırmış olacağız. Balıkçılarımızı buraya kaydırdığımızda Akçakoca içerisinde mevcut barınağının yat limanı olarak hizmet verebilmesi için bir proje revizyonu yapıyoruz. Özellikle teknelerin alabora olması ile ilgili sıkıntılar yaşanıyor. Onların da yaşanmayacağı yeni bir yapılaşmayı yapmış olacağız."

Kara noktalar ortadan kaldırılacak

Arslan şöyle devam etti: "Kervan Kavşağı ile ilgili otoban bağlantı yolunda bir çalışma talebi vardı. Onunda ihale sürecini başlattık ve 2018'de orayı da bitirmiş olacağız. Kuzey çevre yolu üniversite bağlantısı anlamında kavşağın yetersizliği söz konusuydu. Kavşağa ilave şerit yapılıp genişletilmesi ile ilgili ihaleyi yaptık, bitirdik. Çalışmayı bu sene sonunda bitirmiş olacağız ve yine Akçakoca çevre yolu özellikle üç tane kaza kara noktası var. Oralarda zaman zaman ölümcül kazalar oluyor. Ortadan kaldırılmasıyla ilgili ihale sürecini başlattık. Biter bitmez yapımına başlamış olacağız.

4 yeni üst geçit yolda

Yaya yoğunluğunun çok olduğu 4 yerde üst geçit talebi vardı. Bunları yapmak ve mevcut olan üst geçitin yanındaki yaya yollarını içine alacak şekilde genişletilmesi ile ilgili talep vardı. 5'inin de çalışmalarını başlatıyoruz. Hem 4 yeni yaya geçiti hem de mevcut yeni yaya geçidinin genişletilmesi ile ilgili çalışmaları yapmış olacağız.

Düzce Alaplı arası 39 kilometrelik bir yol söz konusu, 23 kilometresini yapmıştık. Kalan 16 kilometresi ile ilgili ihale çalışması bitti. Şantiye kuruluyor. 2 yıl içerisinde orayı da bitirmiş olacağız.

Telefonlarla ilgili sıkıntı için ölçüm yapan araçlar gönderilecek

Boğaziçi beldemiz gündeme geldi. Fiber optik kabloların yeraltına alınması ile ilgili talepler vardı. Onları en geç eylül ayı içerisinde tamamlayacağız ancak il genelinde özellikle telefonlarla ilgili sıkıntılı olduğu ifade edildi. Bunlarla ilgili çalışacağız. Ölçüm yapan araçlarımızı göndereceğiz. Tek tek ölçecekler. 500 kişinin altında olan yerlerde operatörlerin baz istasyonu kurma zorunluluğu yok ama bakanlık olarak evrensel hizmet fonundan karşılayarak yapıyoruz. Onu da inşallah hizmet fonu kapsamında yapacağımız çalışmanın içerisine ekleyeceğiz."

Bakan Akçakoca yoluna asfalt döktü

Konuşmaların ardından Bakan ve beraberindeki heyet otoban bağlatı yolu şantiyesine giderek incelemelerde bulundu ve ardından Akçakoca'ya hareket etti. Düzce-Akçakoca yolu üzerinde devam eden asfaltlama çalışmalarını yerinde inceleyen Bakanlar Özlü ve Arslan ile beraberindeki heyet, yetkililerden bilgi aldıktan sonra ceketlerini çıkartarak şantiye yeleklerini giydi. Asfalt döken iş makinesinin direksiyonuna geçen Bakan Arslan, yola bir kaç metre asfalt döktü.



 

"Başkan sen de duy"

Heyet, Akçakoca ziyaretine ise 25 yıldır kente kazandırılması beklenen Akçakoca-Melenağzı yolunu incelemekle başladı. Bakan Arslan'ın bilgi istemesi üzerine konuşan yetkililerin yolun yıl sonunda bitirilerek trafiğe açılacağını dile getirilmesi sırasında Bakan Arslan, Başkan Cüneyt Yemenici'ye dönerek, "Başkan sen de duy" diyerek, sorunlu yolun sorun olmaktan çıkacağına işaret etti.

KAR-DER ziyareti

Sonraki durak ise Kars İli Kültür ve Dayanışma  Derneği (KAR-DER) oldu. Karslı olan Bakan Ahmet Arslan, burada bir süre dernek yönetimi ile sohbet etti. Düzce Valiliği'nin daveti ile 16 ilden Akçakoca'ya gelen şehit yakınları ile de bir araya gelen Bakan Arslan ardından yat limanı projesinin hayata geçirileceği balıkçı barınağını gezdi.