Düzce'de özellikle sentetik uyuşturucu olarak bilinen bonzai türü uyuşturucu kullananların yaşadıkları "son"un hem fotoğraf karelerine hem de kameralara yansıması tehlikenin boyutunu gözler önüne seriyor..

Bu ay içinde bir çok bonzai vakası haberlerimize konu oldu..



30 KASIM 2014- PAZAR

Uyuşturucu maddeden komaya giren çocuk devlet hastanesine babasının kollarında getirildi.

4 ARALIK 2014-PERŞEMBE

D-100 karayolu yan yolda bonzai kullanan gençler, sokakta yığılıp kaldı. Ayakta duracak hali olmayan gençlerin ibretlik görüntüsü kameraya yansıdı.


9 ARALIK 2014-SALI

Bir gecede Kalıcı Konutlar, Karaca Mahallesi olmak üzere bir çok noktada uyuşturucudan bayılan gençler hastanede tedavi altına alındı.


14 ARALIK 2014 PAZAR

Mehmet Akif Caddesi üzerinde güpegündüz bonzai komasına giren genç, polis ve sağlık ekiplerine zor anlar yaşattı. Uyuşturucunun etkisindeki genç güçlükle kontrol altına alınarak hastaneye kaldırıldı.


19 ARALIK 2014-CUMA


Saat 04.00 sıralarında Çoban’da bulunan şehirlerarası otobüs terminalinde aldığı uyuşturucunun etkisi ile U.Y. isimli şahıs, yere yığıldı.

 


17 ARALIK 2014-ÇARŞAMBA


Kültür Mahallesi’nde uyuşturucu komasına girerek bayılan bir gencin korkunç manzarası vardı. Bu kez emniyet ve sağlık ekiplerinden önce olay yerine gelen bağımlı gencin babasının, oğlunu bayıltmak için gösterdiği çaba fotoğraf karesine yansıdı.



Nerdeyse her gün bir vakanın haber olarak yansıması tehlikenin boyutunu açıklıyor aslında…



ULUSALDAKİ İMAJIMIZ



Üstelik 81 il içinde sadece Düzce'de meydana gelen bonzai vakalarının ulusal gazetelere yansıması Düzce'de tehlikenin boyutunu gözler önüne sermesi açısından dikkat çekici..



Yine ÖNCÜ TV internet sitesinde bonzai haberlerinin ardından yapılan yorumlar da halkın rahatsızlıklarını ortaya koyuyor. Vatandaşların tepki yorumlarının yanı sıra, bu konuda mücadele için birlik olma çağrısı yapılıyor…



Düzce Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürü Serhat Cora, "Madde Bağımlılığı" konusunun işlendiği Erol Tayhan'la MANŞET Programında anne ve babaları daha dikkatli ve duyarlı olmaya çağırmış "Sevgi ve İlgi"nin önemi üzerinde durmuştu:




Sentetik Uyuşturucu'nun uyuşturucuların ülkemize girişi ve ilimizdeki durumu hakkında da bilgiler veren Cora, temel odak noktasının aile olduğunu hatırlatarak şu uyarılarda bulunmuştu :"Temel odağımız aile. Ailenin sevgi ve ilgi eksikliği çok önemli. Anne-Baba ayrıldıysa çocuk risk altında; uyuşturucu kullanabilir. Anne baba sevgisini, ilgisini vermiyorsa ister ayrı ister yan yana olsun. Öncelikle ailenin çocuğuna karşı gösterdiği ilgi ve sevgi çok önemli ve gerekli. Günlük hayatın yoğun temposu altında çocuklara ilgi ve sevginin gösterilmemesinin beraberinde çocuğu kötü alışkanlıklara ve arkadaşlara itmektedir. Dini değer, örf adet, aile bunların hepsi bir zincirdir. Zincirin halkasının biri kopuksa onu birleştirmek zor olur. Görevler ailelere düşüyor.“



DÜZCE'DE DURUM



KOM Şube Müdürü Cora, Düzce’de 2014 yılı rakamlarına göre 498 kişiye uyuşturucu madde ticareti ve kullanmaktan işlem yapıldığını, ana hedef olarak sokak satıcılarını aldıklarını söyledi.



Bonzai türü sentetik uyuşturucuların artık gündemden düşmesini istiyorsak biraz daha duyarlı biraz daha dikkatli ve mücadelede kararlı olmak zorundayız…

Haber;E.TAYHAN