Üç okul öğrencilerinin tek binada eğitim ve öğretim faaliyetlerine başlamasının yarattığı kaos Akçakoca'da tartışmaları da beraberinde getirdi. Akçakoca Sosyal Bilimler Lisesi binasında bir yılları kalan 60 Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencileri ile 200 -220 cıvarındaki Sosyal Bilimler Lisesi öğrencilerinin yanında yaklaşık 200-230 İmam Hatip lisesi öğrencinin tek binada eğitim öğretim faaliyetlerinin devamının yarattığı sıkıntının günyüzüne çıkması ile başlayan tartışma üzerine  CHP'nin Düzce'den sorumlu İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, beraberinde CHP Düzce İl Başkanı Zekeriya Tozan bazı parti yöneticileriyle birlikte sorunu yerinde görmek ve çözüme katkıda bulunmak için Akçakoca'daydılar..

 

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, CHP Düzce İl Başkanı Zekeriya Tozan'la birlikte önce Akçakoca'da Kaymakam Mehmet Özer, İlçe Milli Eğitim müdürü Ömer Ezer ve yetkililerle bir toplantıda birlikte oldular. 2 saate yakın süren toplantının ardından Milletvekili Tanal ve CHP İl Başkanı Tozan açıklama yapmaktan kaçındılar. “Görüşmelerin sürdüğünü “ belirten Tanal ve Tozan, partililerin ısrarı üzerine Sosyal Bilimler Lisesi'ne giderek okuldaki ortamı görmek ve öğrencilerle velilerle  görüşmek istediler.

            Öğrenciler gergindi 

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal ve CHP İl Başkanı Tozan'ın okula gelişi esnasında büyük bir alkışla karşılandılar..

     

“ORTAMI  GERMEYELİM”

Ortamın gerilmemesi gerektiğini dile getiren Tanal ve Tozan , okul bahçesinde konuşmanın doğru olmadığını belirterek çocukların ders saatlerinin engellenmemesi gerektiğini hatırlatarak, okul bahçesinde açıklama yapmaktan kaçındılar.

 

CHP İstanbul Milletvekili Tanal, önce konuyu okul bahçesinde bekleyen Sosyal Bilimler Lisesi öğrencilerine aynı ardından okul bahçesinin diğer köşesinde bekleyen İmam Hatip Lisesi öğrenci ve velileriyle görüştüler. “Öğrencileri karşı karşıya getirmekten kaçınalım, hepiniz öğrencisiniz” diyerek teskin eden ve sakinleştirmeye çalışan Tanal ve Tozan, yapılan görüşmenin ardından okul bahçesinin dışında basına ve toplanan öğrenci ve veillere hitap ettiler.

 

TANAL'DAN İTİDAL ÇAĞRISI

“Düzce'de eğitim ile ilgili epey sorun var.İmam hatip gidecek öğrenci arkadaşlarımızında mekansal anlamda sorunları var”diyen Tanal, Sosyal bilimlerin ve diğer okulların sorunlarına dikkat çekerek “ Akçakoca'nın en önemli sorunlarından birisi de Fen lisesinin olmaması.Fen lisesi talebi olduğu halde fen lisesinin Akçakoca'ya açılmaması büyük bir eksiklik ve eğitim ile ilgili bizim çocuklarımıza bırakacağımız mal mülkten ziyade eğitimdir .Bunu da mecise taşıyacağım. Konunun takipçisi olacağımız ve soru önergeleri ile birlikte sizi de basın olarak bildirmek istiyorum.Eğitim ekmek su kadar önemlidir.Eğitimsiz bir insan herşeyi yapabilir.Biz teröründe panzehiri eğitimdir diyoruz hoşgörü,  birlikte yaşamanında tek çaresi eğitim eğitim eğitimdir.” dedi:        

PROVAKASYONA DİKKAT

CHP Düzce İl Başkanı Zekeriya Tozan'da, barış ve hoşgörü anlayışının devam ettirilmesi gerektiğini dile getirerek :”Sakın provakasyonlara gelmeyin hepiniz bizim çocuklarımızsınız.Bu sorunun çözülmesi gerekiyor.Biz bu açıdan bakıyoruz.Görüşmelerimiz sürüyor. Bugün sakin olun konu çözümlenecek” diyerek halkı ve öğrencileri sükunete davet etti.

 

ÖĞRENCİLER DE PATLADI...

CHP Milletvekili Tanal ve CHP Düzce İl başkanı Tozan'ı dikkatlice dinleyenler arasında bulunan öğrencilerden bir grup “ne olur  derdimize çare olun” diyerek gönülden çağrıda bulundukları görüldü.

Öğrencilerin bu candan seslenişlerine kulak tıkamayan Tanal ve Tozan, tekrar çağrıda bulunan öğrencilere “konuyu çözeceğiz. Aman karşı karşıya gelmeyin. Düzce'de görüşmelerin olumlu sonuçlanacağını bekliyoruz. Biraz bekleyin biraz sabırlı ve sakin olmaya çalışın” denilerek sakinleştirmeye çalıştılar.

Yapılan görüşmenin ardından CHP Milletvekili Tanal ve CHP İl ve İlçe yöneticileri alandan ayrılarak Düzce'ye hareket ettiler..