Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Ömer Dinçer Bakanlığına bağlı kurumlarda inceleme, ayrıca Düzce Üniversitesi’nde açılan Sosyal Güvenlik Bölümü’nün ilk dersini vermek için ilimizi ziyaret etti. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Ömer Dinçer ilk ziyareti Düzce Valisi Bülent Kılınç’a yaptı. Düzce Valisi Bülent Kılınç tarafından Valilik önünde karşılanan Bakan Dinçer daha sonra Valilik makamına çıktı. Burada basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bakan Dinçer, Emekliler arasındaki maaş dengesizliğinin giderilmesi konusundaki çalışmalar hakkında bilgiler verdi. 




Bakan Dinçer,” Doğrusu şunu açıkça söylemekte ben yarar görüyorum. Gazetelerimizde bazı hesaplar yapılıyor, artış oranlarıyla ilgili, yahut da miktarlarıyla ilgili bir takım hesaplar yapılıyor. Tabi bu hesapları gazeteci arkadaşlar bir takım hesaplar üzerinden ya da tahmini olarak buluyorlar. Biz emeklilerimizin içinde bulunduğu durumu biliyoruz. Onların varsa mağduriyetleri bunları gidermeye çalışıyoruz. Özellikle sistem içerisindeki bir takım dengesizlikler, adaletsizlikler varsa, bunun için ne yapabileceğimize dair araştırma yapıyoruz. Ama bu konuda bu yapılan hesapların doğru olmadığını ve bizden kaynaklanmadığını da bilmenizi istiyorum. Çünkü bu yapılan hesaplarla alakalı olarak, emeklilerimizin gerçekçi olmayan beklentilere sürüklenmesini ben doğru bulmuyorum.”dedi. 



Bakan Dinçer’in Düzce ziyareti sırasında Vali Bülent Kılınç Düzce Milletvekilleri Prof.Dr. Celal Erbay ve Metin Kaşıkoğlu başta Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram olmak üzere ilçe ve belediye başkanları ile sivil toplum kuruluş başkanları ve bürokratlar hazır bulundu.