Sağlık ve Sosyal güvenlik alanında birtakım düzenlemeler yapacak olan Sosyal Güvenlik Yasası’na eleştiriler sürüyor. Bu eleştirile rden biri de Sağlık Emekçileri Sendikası’ndan geldi.

SES Düzce temsilcilik sekreteri Türkan Top, düzenlediği basın açıklaması ile, yasada emeklilik yaşının 65’e, emeklilik için gereken iş günü sayısının ise 7 binden 9 bin güne çıkartıldığını, emekli maaşı bağlanma oranının yüzde 65’ten yüzde  50’ye düşürüldüğünü,  ölüm aylığı bağlanma şartının  900 günden 1800 güne çıkartıldığını söyledi. Yasa ile cenaze ödeneğinin asgari ücretin üç katından bir katına indirildiğini belirten Top, malullük ve iş göremezlik aylıklarının da düşürüldüğünü, ayrıca, temel teminat paketi uygulaması ile bazı hastalıkların sigorta kapsamından çıkartıldığını, tedavinin her aşamasında katkı payı alınacağını söyledi.

Hükümetin ülke kaynaklarını halkın sağlığı, eğitimi ve sosyal güvenlik harcamaları için harcamayacaksa ne için harcayacağını soran Top, sosyal güvenlik harcamalarına ayrılan payın halk için harcandığını bunu yük görmenin kabul edilemez olduğunu söyledi.