Düzce Atatürk Devlet Hastanesi bünyesinde açılan “sosyal hizmet birimi” hizmete girdi. Sağlık bakanlığı tarafından tüm yurtta hayata geçirilen proje kapsamından açılan birimde, hastanede tedavi gören hastaların tedavi sırasında ve hastaneden çıktıktan sonra sosyal, ekonomik, psikolojik her türlü desteğin verilmesi amaçlanıyor.

Sosyal sağlık birimi ile ilgili bilgiler veren Atatürk Devlet Hastanesi Sosyal Hizmet Uzmanı Zeynep Yıldız, hastanede tedavi gören hastaların tıbbi tedaviden etkin biçimde yararlanmalarının amaçlandığını belirterek “Birimde ekonomik, sosyal, psikolojik, eğitici hizmetler ile hastaların ailesi ve çevresi ile ilgili ilişkilerin düzeltilmesi ve hastaneden sonra kişisel ve ailevi sorunların çözümlenmesinde yardımcı olmayı hedefliyoruz” dedi.

Yıldız, hastaların, birime hekim tarafından havale edilebilecekleri gibi doğrudan da başvurabileceklerini ifade ederken hastaların hangi koşularda başvurabilecekleri konusunda şu bilgileri verdi: “Tedavi sürecinde uyum sorunu yaşayan hastalar tedavi giderlerinin karşılanması ile ilgili toplum kaynaklarından haberdar olmak isteyen sosyal hizmet güvencesi olmayan hastalar ile engelli bireyler ve ailelerine hizmet veriyoruz. Ayrıca kimsesiz terkedilmiş hastaların ilgili kurumlara bildirilmesi gibi sosyal desteğe ihtiyacı olan hastalarımıza da gerekli desteği veriyoruz.”

Haber; S. KAŞKIR