MARKA Genel Sekreteri Fatih Akbulut bugün Vali Adnan Yılmaz’ı ziyaret etti. Vali Yılmaz, Akbulut’un Düzce’ye yakın ilgi gösterdiğini söyleyerek, MARKA’nın önderliğinde Düzce’nin gücüne güç katarak bölgesel olarak kalkınmayı gerçekleştireceğini ifade etti.
Bölgesel Kalkınma gerçekleşecek
Yılmaz, “ Marka ajansı olarak Düzce’miz 5 ilin arasında önemli bir il. Düzce’yi tanıyan çok iyi sekreterimiz var, başarılar diliyoruz yeni görevinde. Düzce’yi iyi tanıdığı için Düzce’mize ve bölgemizin tamamına faydalı hizmetler yapacaktır. Bizim gerek özel sektörü gerek sivil toplum kuruluşlarını destekleyecektir. En son yönetim kurulu toplantısında esnafa yönelik eğitim kapsamına 5 ilimizi de aldık. Bölge de söz sahibi olacaksa Düzce, MARKA’nın önderliğinde gücümüze güç katarak bölgesel olarak kalkınmayı gerçekleştirmemiz lazım. Bu bölgede ki Bolu, Düzce, Sakarya, Yalova ve Kocaeli’nin birlikte düşünülmesi lazım. Biz orada Düzce’mizle ilgili hususlarda fikirlerimizi beyan ediyoruz, katkıda bulunuyoruz. Ayağı yere basan, içi dolu projeler yönetim kurulunun huzuruna gelirse, bir süzgeçten geçirerek projelerimizi genel sekreterliğe verirsek ,zaten Düzce’miz de diğer 5 ilin arasında laik olduğu projeleri hayata geçirir ve desteğini almış olur.” Dedi.
Proje çağrılarımıza cevap verin
MARKA Genel Sekreteri Fatih Akbulut da, Düzce’deki tüm kurum ve kuruluşlardan proje üretmelerini beklediklerini söyledi.
“Çağrısı açık olan ve proje kabul ettiğimiz mali desteklerimiz ve teknik desteklerle ilgili hem kendisini bilgilendirmek hem de şuanda ki mevcut durumu değerlendirmek üzere valimizi ziyaret ettik. Bu vesileyle Düzceli bütün kurum ve kuruluşlardan proje çağrılarımıza cevap vermelerini bekliyoruz. Onları tekrar proje hazırlamaya ve ajansımızın mali desteklerinden ve teknik desteklerinden faydalanmak üzere Düzce de ki yatırım destek ofisimize başvurmaya davet ediyorum. Şuan da 2 tane açık çağrımız var firmalar için, kar amacı güden kurum ve kuruluşlar için temiz üretim mali destek programımız açık. 8,5 milyon TL’lik bir destektir bu 400 bin TL’ye kadar proje başına destek verebiliyoruz. Son çağrımız 23 şubata kadar uzatılmıştır, Düzce de Ticaret Odasının hemen yanında destek ofisimiz var bilgi alabilir ve oraya başvurabilirsiniz. Sivil toplum kuruluşları, kamu kurum ve kuruluşlar, kaymakamlıklar, belediyeler için de açık olan çağrımız sosyal kalkınmanın bölgemiz için önemli olduğunu düşündüğümüz sosyal kalkınmanın gerçekleştirilmesi amacıyla sosyal kalkınma küçük ölçekli mali destek programımız var.” Şeklinde konuştu.

Haber: H. İŞCAN