Türkiye'de 20 milyonu aşkın kullanıcısı olan anlık mesajlaşma uygulaması Whatsapp ve facebook üzerinden hızla Türkiye'nin dört bir tarafına ulaşan terör mesajlarında, "Bulunamayan 5 bombalı araç var. Ankara, İstanbul ve Adana'da intihar saldırısı düzenlenecek", "İstanbul dışına çıkın, şehirde kalacaksınız da çocuklarınızı evde tutun. Bu sefer bomba değil, sokak olayları bekleniyor." gibi hiçbir dayanağı olmayan ifadeler yer alıyor. Özellikle sonuna "Lütfen bunu eşinize dostunuza yayın" notu düşülen mesajlar, sosyal medyada hızla yayılıyor.

BAŞBAKAN DAVUTOĞLU: İTİBAR ETMEYİN

 Öte yandan Brüksel'deki AB zirvesi öncesi açıklamalarda bulunan Başbakan Ahmet Davutoğlu da konuyla ilgili olarak, "Sosyal medya üzerinden halkı kaosa veya karamsarlığa düşürecek şekilde yapılan yayınlara da kimsenin itibar etmemesi gerekir" dedi.

 İşte sosyal medyada hızla yayılan sahte mesaj örnekleri: “Arkadaşlar, panik yaşamayın ancak sizlerle paylaşmak durumundayım. İmkanınız varsa perşembe akşamından itibaren ailenizle İstanbul dışına çıkın. Şehirde kalacaksanız cuma günü ve hafta sonu özellikle çocuklarınızı evde tutun. Bu sefer bomba değil, sokak olayları ve çatışma bekleniyor. Dün sadece Fatih'te baskın yapılan bir evden 175 tane kalaşnikof çıkmış durumda. Kaç hücre evi olduğu ve ne kadar yığınak yapıldığı tahmin dahi edilemiyor. 48 saattir sürekli ev operasyonları yapılıyor ancak çok fazla semtte ve dağınık olarak bulunuyorlar. Kendi aralarında "Sur İstanbul'a geliyor" şeklinde haberleşiyorlar. Öyle Bağdat caddesi, Moda, Nişantaşı diye kendinizi rahat hissetmeyin. Diyarbakır'da ki asker kardeşimizden gelmiştir. Sur'da askerler teröristleri yakalamış, konuşturmuşlar. İstanbul'a 19 tane bomba yerleştirmişler. Ankara'da olan patlamanın devamı gelecekmiş. Ailelerinize söyleyin bu olayı yaysın.” (habergerçek)