Ak Parti Düzce Milletvekili Osman Çakır, erken emeklilik konusunda ulusal bir gazetede yer alan haberini "Allah'a hamd olsun 1 senedir bizi araştıran çete ve basın ekibi bula bula yasal emekliliğimi bulmuşlar rabbime çok şükür ediyorum" diyerek başladığı sözlerini "bu olay hırsızların hırsızlığını kapatmaz." diyerek tamamladı.

 

Çakır'ın "bizi araştıran çete ve basın ekibi" sözünden çete olarak kimleri "basın ekibi" olarak da hangi basını kadettiği tartışma konusu oldu..


Milletvekili Osman Çakır bu açıklamasının ardından yaklaşık bir saat sonra da tekrar sosyal paylaşım sitesinden şu açıklamayı yaptı:"Sözcü Gazetesinde 01 Aralık 2014 tarihinde hakkımda çıkan “ Uyanık AKP’li Vekilin Yaptığına Bak” başlıklı haber ile ilgili olarak aşağıdaki açıklamanın yapılması zarureti doğmuştur. Milletvekillerinin emeklilikleri, Anayasanın 86. maddesi ile 3671 sayılı Kanunun 2. maddesi gereğince 5510 , 4759 , mülga 5434, mülga 506 ve mülga 1479 sayılı Kanunlara tabidir. Ben de yukarıda belirtilen Kanunları çerçevesinde 14.09.2011 tarihinde emekli aylığı bağlanması için Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığına müracaat ettim. Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı tarafımdan yapılan incelemede, hizmet ve yaş itibarıyla tarafıma aylık bağlanmasında bir sakınca bulunmadığı anlaşıldığından emekli aylığı bağlanmıştır. Emekli aylığımın bağlanmasında mevzuata aykırı bir durum bulunmamasına rağmen şahsımı yıpratmaya yönelik böyle haberin seçimlerin yaklaştığı şu günlerde yapılmasını kamuoyunun takdirine bırakıyorum.

 

HABER; E.TAYHAN