Ankara Büyükşehir Belediyesi, Maden Tetkik Arama Müdürlüğü'ne ait Esentepe Mahallesi'nde bulunan sosyal tesisi alıp tadilattan geçirip vatandaşların kullanımına açtı. Deniz kenarında bulunan 24 bin metrekare alan üzerine kurulu tesisin açılış törenine Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ak Parti Düzce Milletvekilleri Fevai Aslan, Osman Çakır, Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici, partililer ve vatandaşlar katıldı.

 



Sosyal tesiste Ankara'daki başarılı öğrencilerin bir hafta ücretsiz tatil yapacağını belirten Melih Gökçek, "Burası, Ankara'daki engelli kardeşlerimize, yaşlılarımıza, çalışkan öğrencilerimize yıl boyu birer haftalık tatiller şeklinde hizmet edecek. Yaklaşık 150 kişilik kapasitesi var. Bu da demektir ki, her yıl yaklaşık 5 bin Ankaralı Akçakoca'yı tanıyacak. Bu da Akçakoca ekonomisine katkı demektir" dedi.

 


Belediye olarak sosyal projelere önem verdiklerini belirten Gökçek, "Çocuklara çok önem veriyoruz, yaşlılara çok önem veriyoruz, kadınlara gençlere ve engellilere çok önem veriyoruz" dedi.

 



Açılış kurdelesini kesen Gökçek, tesisi gezerek incelemelerde bulundu. Daha sonra öğrencilere top ve oyuncaklar dağıttı. Açılışta Ankara Kent Orkestrası'nın konseri ilgiyle izlendi. Öğrencilerle sohbet eden Melih Gökçek tesisi gezerek incelemelerde bulundu.