Bu zamana kadar özellikle tapular konusunda adından sözettiren Beyciler Mavi Hilal Evleri konusu Belediye Meclisi'ne de yansıdı. Dün akşam yapılan Belediye Meclisi mayıs ayı ikinci birleşiminde depremlerin ardından yardım amacıyla Beyciler de yapılan ve bedelsiz olarak hak sahiplerine verilen Beyciler Mavi Hilal Evlerine tapu verilmesi konusu da görüşüldü.

Konuyla ilgili yapılan açıklamada hak sahiplerinin 10 yıl süreyle konutları satamayacağına dair maddenin yer alması, meclis içinde özellikle Milliyetçi Hareket Partisi üyelerinin bazı maddelerin değiştirilmesi gerektiği yönünde birleşmesine neden oldu. MHP Meclis Üyesi Erkan Arslan, insanların zaten 7 yıldır bu konutlarda olduğu ve hiçbir hakları bulunmadığını, tapuların verilmesiyle birlikte 10 yıl daha aynı uygulamaya maruz kalmalarının yanlış olacağını belirtti.

Konu Meclis tarafından uzun süre tartışılırken özellikle hak sahiplerinin 10 yıl boyunca evleri satamamaları ile ilgili madde, meclis içinde anlaşmazlıkların yaşanmasına neden oldu. Konu, anlaşmazlıkların ardından görüşülürken tapunun ne zaman verileceği yapılacak görüşmelerin ardından belli olacak.