Düzce Valiliği Sosyal Yardımlaşma Vakfı tarafından,Çamköy mahallesinde 30 işsiz ve muhtaç aile için çilek üretim projesi yapıldı.30 dönüm arazide çilek üretimi yapılmaya başlandı.
Düzce Vali Yardımcısı Ramazan Şahin ve İl Tarım Müdürü Ayhan Ünal,30 ailenin üretim yaptığı arazilerde incelemelerde bulundu.
Ramazan Şahin,''Sosyal devlet anlayışıyla yola çıkılarak, Çamköy mahallesinde bulunan fakir işsiz ve muhtaç 30 aileye 1'er dönüm arazide çilek üğretimine başlandı.Bu anlamda 30 ailemizi kazandık,artık çalışıyorlar ve üretiyorlar''diye konuştu.
İl Tarım Müdürü Ayhan Ünal,30 aile 1'er dönümlükarazide geçen yıldan bu yana çabalayak çilek dikimi yapıldı.Şimdi ise üretim başladı.her bir aile 4 ton cıvartında çilek üretimi yaparak yılda 8 bin TL kazanacaklar''dedi.
Çilek üretimi yapan aileler ise,mutaç olmadan yaşamak istediklerini belirtek''Çok mutluyuz,artık bir işimiz var ve çalışıyoruz.Herkes bizden çilek almasını istiyoruz.Yoksul olmaktan kurtarılmanın sevincini yaşıyoruz,yetkililerden allah razı olsun ''diye konuştular.

Haber; H. KAYA